fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Performance med Ingela Ihrman: Passionsblomman

Konstnären Ingela Ihrman iklädd en av sina skulpturala kostymer, en passionsblomma. Passionsblomman är i mänsklig storlek om runt den sitter ett tjugotal betraktare.
Ingela Ihrman, Passionsblomman. Performance på Wellcome Collection i London 2022.

Performance med Ingela Ihrman: Passionsblomman

klockan

Ingela Ihrman – Frutti di Mare – är en utställning där konstnären i sina verk undersöker människans komplicerade förhållande till sig själv och andra levande varelser. Genom att iklä sig sina skulpturala kostymer söker hon sig själv i någon annan – i passionsblomman, jätteuttern, grankotten eller oljefågeln – och utforskar med humorn som verktyg vad det innebär att vara någon eller något. Performancen Passionsblomman iscensätter den blå passionsblommans blomning och pollinering.

Ingela Ihrmans performance väcker komplexa frågor om tillhörighet, identitet, ursprung och reproduktion. När kroppen maskeras riktas den objektifierande blicken om, och det blir tydligt att det inte är helt självklart vem som egentligen tittar på vem, och hur vi relaterar till varandra.

Passionsblomman är en del av verkserien Det inre havet. Publiken erbjuds att stiga in i rollerna som kolibrier eller fjärilar som kommit för att pollinera blomman. Liksom i alla Ihrmans performance beter sig gestalterna och växterna på sina karakteristiska och egenartade sätt – de avger doft, utsöndrar vätskor, föder, matar eller förökar sig.

Höstens utställning på Malmö Konsthall är den hittills största presentationen av den internationellt uppmärksammade svenska konstnären Ingela Ihrman. Läs mer om utställningen här.

Information

Vad: Performance
När: Lör 30.9 kl 11–11.15
Var: Utställningshallen

Drop in, fri entré