fbpx
Två barn sitter på marken som har fina teckningar ritade med utomhuskritor.
Välkommen att skapa inspirerad av aktuell utställning. Foto: Helena Pataki

Om Verkstan

Vi vill ge dig som besökare nycklar till konst och kreativt skapande. Oavsett förkunskaper kan du ta del av våra utställningar, utforska din kreativitet och lära dig något nytt.

Under helger och skollov kan du besöka vår populära verkstad där du möter våra duktiga pedagoger, som ofta själva är verksamma konstnärer. Vi arbetar med material, tekniker och tematiker från pågående utställning, därför kan du alltid uppleva något nytt. Även vardagar är du välkommen in för en stunds skapande på egen hand. Det är alltid gratis, och du får ta med det du skapat hem.

Våra öppna verkstäder är till för alla åldrar. Ibland ordnar vi skapande verkstäder för specifika målgrupper, till exempel seniorer och unga, eller skapande på andra språk än svenska. De här programmen hittar du i vår kalender. 

Vi vill vara tillgängliga för så många Malmöbor som möjligt. Därför dyker vi ofta upp på bibliotek, allaktivitetshus, festivaler, och andra platser där barn och unga finns. Kontakta oss gärna om du har ett förslag på samarbete.

Vi erbjuder både visningar och skapande för skolklasser i Malmö. Besöket är gratis för alla skolor inom Malmö stad. Boka ditt skolbesök här.

Vill du hellre ta del av konst hemma i lugn och ro? Då kan du fördjupa dig i våra utställningar genom filmade verkstäder på YouTube, och genom vår audioguide “A guided tour” som du kan ladda ner gratis på mobilen.

Letar du efter en lovaktivitet i Malmö? Konsthallen ordnar workshops för barn och familjer på alla skollov. Programpunkterna hittar du i vår kalender.


Aktiviteter i Verkstan


En inspirerande bild med ett bord med konstnärsmaterial så som vattenfärger i glada färger och kritor i askar.
En inspirerande bild av en flicka som sitter vid ett bord med konstnärsmaterial och bygger något av pinnar.
En inspirerande bild av en ung person som målar ett plank i solen med en sprayburk.