fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Vernissage: Ingela Ihrman – Frutti di Mare

Två händer som håller om en stor dräkt som föreställer tarmtång.
Ingela Ihrman, A Great Seaweed Day, Tarmtång, 2019. Foto: Helene Toresdotter

Vernissage: Ingela Ihrman
– Frutti di Mare

klockan

Frutti di Mare är den hittills största presentationen av den internationellt uppmärksammade svenska konstnären Ingela Ihrman. Med en avväpnande humor och lekfullhet tar sig Ihrmans konst an den egna existensens villkor. Välkommen på vernissage för konsthallens stora höstutställning den 29 september kl 19.

Sociala relationer, vetenskapliga fakta och mänskliga erfarenheter fungerar som utgångspunkt för Ingela Ihrmans konstnärliga utforskningar. Verken i utställningen pekar mot det moderna samhället och människans komplicerade förhållande till sig själv och andra levande varelser. Genom sina skulpturala kostymer och i performance utforskar Ihrman jagets möjligheter och begränsningar, och omfamnar i sin verksamhet och i utställningen Frutti di Mare berättelsen om hur det första livet på jorden en gång uppstod i havsdjupen.

Program:

19:00 Utställningen öppnar
19:30 Konsthallschef Mats Stjernstedt hälsar välkommen och presenterar utställningen och vernissagens medvärdar Tillsammans i Förening. Performanceverket Juicebaren öppnar.
20:00 Musik & bar i restaurang SMAK till midnatt

Information

Vad: Vernissage
När: Fre 29.9 kl 19
Var: Utställningshallen

Drop in, fri entré