fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Zoé Samudzi: Offentlig föreläsning

klockan

Zoé Samudzi
Zoé Samudzi

Zoé Samudzi: Offentlig föreläsning

5.2 2023

Den amerikansk-zimbabwiska sociologen, författaren och kritikern Zoé Samudzi gästar Malmö från USA med en offentlig föreläsning i anslutning till öppningen av utställningen FLIGHT. Föreläsningen, som är på engelska och har titeln Extraction: Spectral Memory and Space-Time, är en visuell och vetenskaplig kartläggning av kolonialismen i och omkring södra Afrika.

Zoé Samudzi är en produktiv författare som har publicerats flitigt, bland annat som medförfattare till boken As Black as Resistance: Finding the Conditions for Liberation med William C. Anderson. På Malmö Konsthall kommer Samudzi att presentera sin aktuella forskning i dialog med konstnärliga praktiker och arkivmaterial.

Zoé Samudzi är biträdande professor i fotografi vid Rhode Island School of Design. Hon har en doktorsexamen i medicinsk sociologi från University of California, San Francisco. Hennes forskning handlar om folkmord och tysk kolonialism, politiskt minne, skapande av ras genom visualitet, och det rasbaserade våldets rumslighet. Hon är biträdande redaktör på Parapraxis Magazine, och har som författare och kritiker medverkat ibland annat Artforum, The New Republic, Art in America, The Architectural Review, BOMB Magazine, Jewish Currents och The Funambulist Magazine, där hon också var gästredaktör för specialnumret ”Mot folkmord”.

Vad: Föreläsning
När: Sön 5.2 kl 14–15
Var: C-salen
Språk: Engelska

Ingen anmälan krävs, fri entré