fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Workshop: Free to forbid!

Ett stängsel med en skylt som signalerar tillträde förbjudet. Bilden illustrerar begränsningar av yttrandefrihet och konstnärlig frihet.
Konstnärsnätverket UNICORN bjuder in till en workshop om förbjuden kultur, yttrandefrihet och konsekvenserna av begränsad frihet.

Workshop: Free to forbid!

klockan

Konstnärsnätverket ”Unicorn – Artists in Solidarity” bjuder in till en workshop om förbjuden kultur, yttrandefrihet, ”cancelling” och hur konsekvenserna av begränsad frihet kan se ut. Tänk om du plötsligt blev medborgare i ett land där något grundläggande för din identitet var förbjudet? Vad skulle det vara, och vad skulle du göra? Hur skulle ett samhälle där dina tankar var begränsade se ut? Kan kreativitet frodas trots begränsningar? Eller skulle du själv vilja förbjuda något?

Under två timmar diskuterar vi den typen av etiska överväganden. Som avslutning skapar vi gemensamma poetiska manifest. Manifest kan fungera som verktyg för att uttrycka tankar och frågor som kan ha följt dig länge. ”Unicorn – Artists in solidarity” är ett nätverk av konstnärer och kulturarbetare i Malmö som vill skapa ett solidariskt och socialt hållbart samhälle och en konstvärld som inte begränsas av politiska förändringar. Läs mer om Unicorn här.

Programmet är en del av Förbjuden kulturvecka som pågår i Malmö den 20–26 november. Läs mer om Förbjuden kulturvecka här.

Information

Vad: Workshop
När: Onsdag 22.11, 17:00–19:00
Var: Verkstan

Drop in, fri entré