fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Novellklubben + Konst

Ett verk av Ingela Ihrman föreställande en dräkt av ett fikon som delat sig i två halvor. Konstnären befinner sig inne i fikonet och fötterna sticker ut.
Ingela Ihrman, Ett fikon, 2020. Stillbild från video (något beskuren). Courtesy konstnären.

Novellklubben + Konst

Evenemangs-serie Evenemangs-serie (Se allt)

klockan

Gillar du att prata om det du har läst och sett? Då är du välkommen till Novellklubben + Konst – ett samarbete mellan Lindängenbiblioteket och Malmö Konsthall. Inför denna träff läser vi Byn av Magnus Hedlund. Efter godkänd anmälan kan texten hämtas i vår bokhandel.

I novellklubben läser vi en novell eller annan kort text med tematisk koppling till höstens utställning på Malmö Konsthall: Ingela Ihrman – Frutti di Mare. Träffarna inleds med en kortare visning av utställningen och sedan diskuterar vi texten i grupp enligt en speciell modell. Du kan anmäla dig till båda träffarna eller bara till ett enskilt tillfälle. Anmäl dig till ylva.brannstrom@malmo.se och ange vilken träff/vilka träffar du vill delta i.  När din anmälan bekräftats kan du hämta ut texten gratis i Malmö Konsthalls bokhandel.

Ingela Ihrman undersöker i sitt konstnärskap på ett lekfullt sätt vad det innebär att vara människa. Med humor och strävsamt allvar lyfter hon frågor rörande identitet och tillhörighet genom att se närmare på andra livsformer och hur vi relaterar till varandra. Hon fokuserar på de starka känslorna i vardagen som begär, lust, längtan och ensamhet. 

Information

Vad: Novellklubb
När: Fyra separata tillfällen:

Tis 10.10 kl 10–11.30: Pyrrhussegrar av Stella Kleve (fullbokad)
Ons 11.10 kl 17.30–19: Pyrrhussegrar av Stella Kleve 
Tis 7.11 kl 10–11.30: Byn av Magnus Hedlund (fullbokad)
Ons 8.11 kl. 17.30-19: Byn av Magnus Hedlund

Var: Träff vid bokhandeln