fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Föredrag: Under ytan i Öresund

En undervattensbild från Öresund. En botten med sjögräs och klarblått vatten.
Ålgräsängar i Öresund. Foto: Marint Kunskapscenter

Föredrag: Under ytan i Öresund

klockan

Följ med under havsytan i Öresund! Michael Palmgren från Marint Kunskapscenter berättar om hur Öresund under de senaste 30 åren genomgått en stor förvandling från ett utslaget havsområde till ett levande hav. Ett föredrag med kopplingar till havstemat i Ingela Ihrmans konst.

Titeln på Ingela Ihrmans utställning ”Frutti di Mare” som nu visas på Malmö Konsthall betyder ordagrant havets frukter. Ihrman är starkt inspirerad av havet i sitt skapande och i utställningen finns flera verk med koppling till havet, bland annat tarmtång, sjöborrar, musslor och sjögräs.

Vi människor, djur och växter på land är oskiljaktigt sammankopplade med havet. Därför är det viktigt att vi alla blir mer medvetna om havet och hur det mår. I sitt föredrag berättar Michael Palmgren, verksamhetschef på Marint Kunskapscenter och Naturum Öresund, om hur Malmö stad nu tar in havet i staden igen. Det här gör staden bland annat genom att återskapa grunda havsområden i Varvsbassängen.

Marint Kunskapscenter har sedan 2005 haft uppdraget att driva och utveckla den marinpedagogiska verksamheten i Malmö. 2017 invigdes det nya marinpedagogiska centret på Ribersborgsstranden som 2020 blev ett av Sveriges nationella naturum, Naturum Öresund. Michael Palmgren är verksamhetschef på Marint Kunskapscenter och Naturum Öresund, och har sedan 1980-talet jobbat med marina frågor och Öresund.

Information

Vad: Föredrag
När: Onsdag 8.11, 18:00–19:00
Var: C-salen

Fri entré