fbpx
En tecknad bild av en stad i kvällsljus. Polisbilar, explosioner och svart himmel.
Verk av Magdalena Tamayo Ekbom, Colaboratoriet, 2023.

Colaboratoriet

2.6 – 18.6 2023

Colaboratoriet är en utställning med verk av deltagarna i Skåne Stadsmissions Kreativa verkstad. Totalt medverkar ett tjugotal konstnärer med verk i olika former av collageteknik. Utställningen är ett samarbete mellan Skåne stadsmission och Malmö Konsthall.

Under påsklovet besökte konstnärer från Kreativa verkstaden Malmö Konsthalls lovverkstad och inspirerades av utställningen FLIGHT där collageteknik var ett genomgående drag hos konstnärerna. Tillsammans med barn och familjer på plats skapade de collage som nu visas i Verkstan på Malmö Konsthall. 

I utställningen ingår både enskilda konstverk och verk gjorda i grupp. Ibland har konstverken fått vandra mellan två eller flera konstnärer, likt en slags brevväxling. Genom konstruerandet av en collage-maskin har slumpen fått spela en aktiv roll i arbetsprocessen med flera av verken i utställningen. En snurrande behållare blandar en mängd urklippta bilder som slumpmässigt plockas ur maskinen för att sedan sammanfogas.  

Skåne Stadsmissions Kreativa verkstad är en del av Café David, som är Skåne Stadsmissions öppna verksamhet för socialt utsatta i Malmö. I Kreativa verkstaden kan man delta i pågående projekt eller jobba på egen hand. Här finns möjlighet att måla och rita, spela musik, sy, skriva, trycka med olika grafiska tekniker, rama in konstverk med mera. Tanken är att hitta vad varje individ vill göra, tillgodose det så långt det går och låta det växa.  

Projektet stöttas av Sparbanksstiftelsen Skåne.

Aktuell information

Invigning fre 2.6 kl 19–21
Verkstan, Malmö Konsthall

Collage av målningar i rosa och blått.
Verk av Birgitta Hall, Colaboratoriet, 2023.
Collage av olika bilder från en bok; ett djurhuvud, sladdar, en döskalle mm.
Verket är skapat som ett samarbete av Kreativa verkstadens deltagare.