fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vernissage – Leif Holmstrand

Tre delvis abstraherade porträtt av konstnären Leif Holmstrands ansikte bemålat i lysande färger.
Leif Holmstrand, ”Holy Helpers”, 2018.

Vernissage: ”Leif Holmstrand – Termiternas liv: Slutet”

klockan

Välkommen på vernissage för vårens utställning med Malmökonstnären Leif Holmstrand. I en omfattande presentation som tar avstamp i den queera kroppen får vi möta Leif Holmstrand i den sammansatta rollen som konstnär, författare, konstsamlare, performer, musiker och curator. Medvärd för vernissagen är Page 28, HBTQ-bokhandel och kulturscen i Malmö.

19:00 Utställningen öppnar. Performance där Leif Holmstrand lägger sista handen vid verket ”Nymph Warrior” pågår under kvällen.
19:30 Öppningstal med konsthallschef Mats Stjernstedt & Ebba Sandin Sundkvist, ordförande för Page 28
20:00 DJ Maja ”Darkest” Karlsson & bar i restaurang Smak
22:00 Utställningen stänger
23:00 Restaurang Smak stänger

I utställningen ”Termiternas liv: Slutet” kombinerar Leif Holmstrand traditionellt handarbete med en fascination för skräckfilm och burlesk populärkultur utifrån ett icke-straight perspektiv. I verken, som refererar både till hans egen familjehistoria, psykisk ohälsa, transidentitet, drag- och gaykultur, ger han i storskaliga skulpturer och performance en visuell form åt det kaotiska. Utställningen samlar ett stort antal verk och inkluderar även Holmstrands konstnärliga referensbibliotek med verk av konstnärer som inspirerat honom. 

Mer om utställningen.

Information

Vad: Vernissage
När: Fredag 2.2 klockan 19–23
Var: Utställningshallen & Smak

Drop in, fri entré