fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Evenemangs-serie Evenemangs-serie: Teaterföreställning: Vilka är ni?

Teaterföreställning & samtal: Vilka är ni?

Två skådespelare utklädda till en blomma och en spyflyga sitter och samtalar. Kostymerna är del av pjäsen Vilja är ni? som skapats av konstnären Ingela Ihrman.
I teaterföreställningen ”Vilka är ni?” får publiken möta en gädda, en spyfluga, ett grässtrå, en stjärnblomma, en skogsmus och en tallkotte.

Teaterföreställning & samtal: Vilka är ni?

klockan

”Vilka är ni?” är en teaterföreställning för alla åldrar. Publiken finner sig sitta öga mot öga med sex skådespelare klädda som djur och växter – en gädda, en spyfluga, ett grässtrå, en stjärnblomma, en näbbmus och en tallkotte. Så småningom tar de av sig delar av sina kostymer och försöker tillsammans med publiken ta reda på vem de är. Vem spelar en roll och vem gör det inte? Vad betyder det att vara något eller någon? Föreställningen är gratis men kräver platsbokning. Premiärföreställningen följs av ett samtal med konstnären Ingela Ihrman. Rekommenderad ålder från nio år.

Är ni vakna på natten eller under dagen? Kan ni flyga? Kan ni simma? Sover ni nära varandra eller ensamma? Har ni en svans? Tar ni hand om dem som är sjuka eller lämnar ni dem ensamma? Vad händer med er när ni dör? Är ni rädda för att bli fångade? Är ni rädda för att bli lämnade ensamma? Är ni rädda för dem ni inte känner? Är ni farliga för varandra?

Teaterföreställningen ”Vilka är ni?” visas som en del av utställningen ”Ingela Ihrman – Frutti di Mare” och framförs av Ögonblicksteatern från Umeå. Ingela Ihrman har skapat föreställningen, kostymerna och scenografin i nära samarbete med regissör och dramatiker Maja Salomonsson. Föreställningen är cirka 40 minuter lång och följs av ett samtal på cirka 40 minuter. Samtalet förs mellan Ingela Ihrman och Maja Salomonsson under ledning av Joa Ljungberg, intendent vid Moderna Museet Malmö.

Föreställningen har tidigare framförts på skolor i Umeå och Sundsvall (2018) och på Weld i Stockholm som en del av konstprojektet Choreographies of the Social, kuraterat av Edi Muka vid Statens konstråd (2019). Verket valdes 2020 ut till scenkonstbiennalen för barn och unga, Bibu.

Läs om utställningen ”Ingela Ihrman – Frutti di Mare” – här
Läs om Ögonblicksteatern här

Information

Vad: Teaterföreställning & samtal
När:
Onsdag 15.11 klockan 18 (med efterföljande samtal)
Fredag 17.11 klockan 18

Lördag 18.11 klockan 10 & 18
Var: Utställningshallen

Begränsat antal platser. Biljetterna är gratis men kräver bokning via Billetto. Boka din plats via Billetto här!

Om föreställningen du är intresserad av är fullbokad är du välkommen att komma på plats innan föreställningsstart – vi tar in publik efter utrymme om personer som bokat uteblir!

På scen: Stefan Andersson, Sara Gallardo, Karin Larson, Manour Salti, Johanna Sallander och Daniel Tholander

Koncept, idé och manus: Maja Salomonsson & Ingela Ihrman

Manus och regi: Maja Salomonsson

Scenografi och kostym: Ingela Ihrman

Ljuddesign och koreografi: Anna Haglund