fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Seriestaden Malmö 25 år: Från digital eufori till det analogas återkomst

Ett collage av tecknade motiv i regnbågens färger. Man ser bland annat en elgitarr, en arg blomma och en kvinna som pratar i telefon.
Signalbild för utställningen ”Världar i tryck – serietecknare i Malmö” i Verkstan.

Seriestaden Malmö 25 år: Från digital eufori till det analogas återkomst

klockan

I år är det ett kvarts sekel sedan Malmö första gången kallades ”Seriestaden”. I samband med utställningen ”Världar i tryck – 7 serietecknare från Malmö” i konsthallens verkstad håller curatorn Gunnar Krantz ett föredrag om seriestaden Malmös historia och framtid. Du kan delta på plats eller via Zoom.

Mycket har hänt sedan begreppet ”seriestaden” myntades. De tecknade serierna har fått egna utbildningar, förlag har startats och arkiv skapats. Blivande serietecknare har flyttat till Malmö och stannat kvar. På Malmö universitet finns idag en seriehubb som samlar både forskning och konstnärliga experiment. I utställningen ”Världar i tryck – sju serietecknare från Malmö” ges prov på seriernas förmåga till konstnärliga uttryck.

Du kan lyssna på föredraget på plats på konsthallen eller via Zoom. Delta via Zoom.

Gunnar Krantz är serietecknare och konstnärlig professor i visuell kommunikation & teckning vid Malmö universitet. I egenskap av serietecknare, redaktör och kritiker har Krantz bidragit till att introducera samtida serier för den svenska publiken.

Information

Vad: Föredrag
När: Torsdag 30.11 klockan 14:00–16:00
Var: C-salen

Fri entré
Delta via Zoom

Svartvitt porträttfoto av Gunnar Kranz i glasögon.
Gunnar Krantz. Foto: Magnus Denker