fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Filmpremiär & konsert: Lågtid 

Ett abstrakt måleri som föreställer en stad eller fabrik i rörelse, med en massa metalldelar, skorstenar, rör och kranar.
Verket ”Lågtid” är tillägnat tidens tillkortakommanden, vad gör vi egentligen med vår dötid?

Filmpremiär & konsert: Lågtid 

klockan

Välkommen på en audiovisuell eftermiddag som hyllar “lågtiden” – motsatsen till högtid. Det blir livekonsert, samtal och premiärvisning av Ellisif Hals, Yuvia Maini och Cassius Lamberts animerade kortfilm “Lågtid”.

”Lågtid” är ett verk tillägnat tidens tillkortakommanden. Här utforskas mellanrummen mellan existenser. Vad händer när tillvaron står i lågvatten? Vad sker mellan bladen av ett verk i lågsäsong? Vad gör vi egentligen med vår dötid?

Det audiovisuella verket föddes ur ett interdisciplinärt samarbete mellan konstnären Ellisif Hals, animatören Yuvia Maini och kompositören Cassius Lambert. Tillsammans resonerar de kring vad som händer när livets högkant tar paus och skapar en ljudbild som får oss att återvända till meningslöshetens högkonjunktur.

Verket är skapat med stöd av Konstnärsnämnden

Information

Vad: Filmvisning, konsert & samtal
När: Lördag 2.12, 15:00–17:00 (konsert 15:30)
Var: C-salen

Fri entré

Ellisif Hals är en norsk bildkonstnär verksam i Malmö. Hennes multidimensionella torrnålstryck har uppmärksammats av Maria Bonnier Dahlins Stiftelse, internationella och nationella  solo-utställningar.

Yuvia Maini arbetar som digital konstnär och animatör i Stockholm. Hon har bl.a. skapat verk för Håkan Hellström, Sveriges Riksdag, Kristianstad City, är en del av Mischieffs konstnärskollektiv. 

Cassius Lambert är en Malmö-baserad kompositör. Med elbas som sitt primära verktyg utforskar han okonventionella ljudbilder. 2022 mottog Malmö Stads kulturstipendium och SKAPS kulturpris.