fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Samtalsserie Glömskans arkiv: premiärkväll

Två kvinnor som båda bär kläder i samma färger; men den ena har uppsatt hår och stora örhängen och hon tittar allvarsamt, medan den andra har lockigt hår som hänger fram över ansiktet och hon ler.
Athena Farrokhzad & Felicia Mulinari

Samtalsserie Glömskans arkiv: premiärkväll

klockan

Under de två veckor som Glömskans arkiv visas på Malmö Konsthall blir utställningshallen en plats även för minnesarbete och samtal. På premiärkvällen blir det ett samtal med manusförfattarna Athena Farrokhzad och Felicia Mulinari samt curatorerna för grupputställningen Hela staden är ett monument; Anna Wahlstedt och Rena Baledi. Samtalet är endast öppet för dem som bokat plats till premiären. Övriga samtal i serien är öppna även för publik utan biljett till föreställningen.

Felicia Mulinari (f. 1990) är poet, dramatiker, kritiker och aktivist. Hon debuterade 2018 som dramatiker med pjäsen Labyrint på Malmö Stadsteater. Hennes första diktsamling, Det som inte kan utplånas, utkom 2019 på Albert Bonniers förlag och är en diktsvit sprungen ur en kollektiv erfarenhet av rasism och våld. En stridsskrift där ilskan blandas med sorg, stoltheten med skam, där mödrarnas exil och ömhet omvandlas till barnens gemenskap och kamp.

Athena Farrokhzad (f.1983) är poet, dramatiker och översättare. Athenas fjärde diktsamling Åsnans år utkom 2022 på Albert Bonniers förlag. Hon har nyligen tillträtt i  sin nya roll som ansvarig för Litteraturscenen på Kulturhuset Stadsteatern tillsammans med Ida Linde. Hon har även skrivit pjäser för Dramaten, Unga Klara, Riksteatern i Oslo och Sveriges Radio samt Krigerska på Backa Teater i regi av Saga Gärde, som hyllades av både kritiker och publik. Sedan 2013 har Farrokhzads böcker getts ut på femton språk och under 2021–22 tilldelades hon residens hos DAAD Artists-in-Berlin-programmet. Hon har översatt verk av poeter som Adrienne Rich, Audre Lorde, Juliana Spahr och Natalie Diaz till svenska.

Anna Wahlstedt & Rena Baledi är curatorer för grupputställningen Hela staden är ett monument, som Glömskans arkiv är en del av. Det är en utställning med tillfälliga verk som visats runt om i Malmö under 2022 och 2023 av konstnärerna Simon FernerHanni KamalySalad Hilowle och Ikram Abdulkadir. Verken undersöker maktstrukturer och omsorgs- och minnespraktiker i och genom det offentliga rummet.

Information

Vad: Samtal
När: Fre 5.5. kl 20.15–21
Var: Utställningshallen

OBS. Samtalet är endast öppet för dem som bokat biljett till föreställningen samma kväll.