fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Samtalsserie Glömskans arkiv: Nicolas Lunabba

Porträtt av Nicholas Lunabba, verksamhetsledare för Hela Malmö. Han bär en svart skinnjacka, har rakat hår och skägg.
Nicholas Lunabba, verksamhetsledare för organisationen Helamalmö.

Samtalsserie Glömskans arkiv: Nicolas Lunabba

klockan

Under de två veckor som Glömskans arkiv visas på Malmö Konsthall blir utställningshallen en plats även för minnesarbete och samtal. Föreningar och organisationer i Malmö är  inbjudna att delta i samtal som utgår ifrån verket och som undersöker glömskans och minnets roll för antirasistisk kamp. Den 12 maj är Nicolas Lunabba, verksamhetsledare för organisationen Hela Malmö, inbjuden till samtal som leds av journalisten Shora Esmailian.

Nicolas Lunabba är verksamhetsansvarig på Helamalmö, som verkar för social rättvisa och hållbarhet med särskilt fokus på barn och unga i Malmö. Lunabba är författare till den kritikerhyllade boken Blir du ledsen om jag dör? – en stark berättelse om det nya klassamhället. Hans Sommar i P1 2021 hyllades för sitt mänskliggörande av unga som hamnar i våldsspiraler. 2022 utnämndes han till hedersdoktor i socialt arbete vid Malmö universitet. 

Shora Esmailian arbetar som kulturjournalist och författare och skriver mestadels för HD-Sydsvenskan kultur och Aftonbladet kultur. Hennes texter är mest inriktade på idédebatt och samhällsfrågor såsom migration och rasism, miljö- och klimat, Mellanöstern, facklitteratur och barnkultur. 

Samtalet är öppet även för publik som inte bokat plats till föreställningen. Samtalet börjar kl 20.15 och dörrarna öppnas fem minuter innan samtalets början för att inte störa pågående föreställning.  

Information

Vad: Samtal
När: Fre 12.5 kl 20.15, insläpp 20.10.
Ingång via huvudentrén.
Var: Utställningshallen

Ingen anmälan krävs, fri entré