fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Roman Signer: Vernissage & sommarfest

Två svarta stövlar ur vilka det exploderar vatten.
Roman Signer. Wasserstiefel, 1986. Foto: Marek Rogowiec.

Roman Signer: Vernissage & sommarfest

klockan

Malmö Konsthall öppnar sin sommarutställning med Roman Signer med en kombinerad vernissage och sommarfest fredagen den 2 juni kl 19. Välkommen på en kväll av konst, performance och musik! Medvärd för festen är konst- och kulturföreningen PLX, som står för programmet. Restaurang SMAKs bar håller öppet hela kvällen.

Under sin över femtio år långa karriär har den schweiziske konstnären Roman Signer vänt och vridit på idéer om vad en skulptur kan vara. Hans konstnärskap har kommit att representera en egen stilart inom skulpturgenren och han anses i dag vara en av de främsta representanterna för process- och konceptkonst. Utställningen på Malmö Konsthall är Signers första stora separatutställning i Sverige och Skandinavien. Läs mer om utställningen här.  

Medvärd för festen är konst- och kulturföreningen PLX. PLX har sedan 2006 skapat performance, installationer och festivaler både i Sverige och internationellt och ordnar årligen den uppskattade PLX-festivalen i Blekinge skärgård.

Program

Kl 19–21: Öppning i konstnären Roman Signers närvaro
Välkomsttal & introduktion av konsthallschef Mats Stjernstedt och Inger Lindstedt, ordförande för Malmö Förskönings- och Planteringsförening. Roman Signer aktiverar sitt verk Sandsäule (Kolonn av sand, 2008). 

Kl 21–00 Musik, performance & bar
Utställningshallen stänger kl 21 och festen fortsätter i restaurang SMAK och på innergården till midnatt. Musik & performance med Francesca Burattelli, Richard Krantz m.fl. 

Italienskfödda Francesca Burattelli har under de senaste åren etablerat sig på den danska musik- och konstscenen med sina utmärkande experimentella popmusik-uppträdanden. Burattellis unika sång är stöttepelaren i hennes elektroniska universum, som omfattar pop, rap och orkesterelement.

Den svenska konstnären Richard Krantz intresserar sig för språk, ensamhet och humor. Han arbetar ofta med idéer som springer ur allmängiltiga och personliga vardagsbetraktelser och tar sig formen av absurda perfomance, paradoxala textverk och storskaliga skulpturer som skulle kunna vara hämtade från det ”verkliga livet”.

Utställningen på Malmö Konsthall görs med stöd från Swiss Arts Council Pro Helvetia, Malmö Förskönings- och Planteringsförening och Kanton St.Gallen Kulturförderung.

Information

Vad: Vernissage & sommarfest
När: Fre 2.6 kl 19
Var: Utställningshallen, innergården & SMAK

Drop in, fri entré