fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Performance med Roman Signer

En man sitter i en röd kanot i mitten av en vattenskulptur formad som en sol eller stjärna i plåt.
Roman Signer. Wasserinstallation, 1999. Courtesy Bonnefantenmuseum, Maastricht. Foto: Peter Cox.

Performance med Roman Signer

klockan

Roman Signers verk tillkommer ofta i offentliga miljöer, både som resultat av att konstnären arbetar med vattenflöden, broar och byggnader och i form av publika aktioner. Under utställningens första dag genomför Roman Signer en performance då han aktiverar verket Wasserinstallation (Vatteninstallation). Aktiveringen pågår i cirka fem minuter och följs av en guidad visning.

Vatten är ett ledmotiv i Roman Signers liv och arbete. Vattnet framträder i många skepnader: som ett rytmiskt element, en strukturerande princip eller en destruktiv kraft. Kajakpaddling var länge en favoritsysselsättning för konstnären, tills en god vän drunknade under en kajaktur. Sedan dess har kajaken regelbundet dykt upp i hans verk. Wasserinstallation skapar ett vakuum där en resas början och slut möts. I denna domän av tystnad flyter betydelser in i och ut ur varandra, utan att någonsin ta bestämd form.

Den åttaarmade vattenbassängen med titeln Wasserinstallation designades av konstnären 1999. Som en engångsföreteelse den 30 juni 1999 tog Signer plats i kajaken och navigerade i de åtta kanalerna. På Malmö Konsthall aktiverar han verket igen. Aktiveringen följs av en guidad visning av utställningen på cirka 45 minuter.

Information

Vad: Performance
När: Lör 3.6 kl 14–14.05
Var: Utställningshallen

Drop in, fri entré