fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Performance med Ingela Ihrman: Granen vandrar

Grankotte i mänsklig storlek står på en klippa. Det är konstnären Ingela Ihrman som är utklädd till en kotte. Hennes fötter sticker ut längst ner på kostymen.
Ingela Ihrman, Grankotten vandrar. Dokumentation från LARU15 Human Era, Helsingfors 2015.

Performance med Ingela Ihrman: Granen vandrar

klockan

Ingela Ihrman – Frutti di Mare – är en utställning där konstnären i sina verk undersöker människans komplicerade förhållande till sig själv och andra levande varelser. Genom att iklä sig sina skulpturala kostymer söker hon sig själv i någon annan – i passionsblomman, jätteuttern, oljefågeln eller grankotten – och utforskar med humorn som verktyg vad det innebär att vara någon eller något.

En grankotte går från norr till söder och låter frön gjorda av siden och kartong falla till marken längs vägen. Populärvetenskaplig litteratur berättar om hur den norska granen kom vandrande norrifrån – oändligt långsamt – när inlandsisen drog sig tillbaka från Norden för cirka 12 000 år sedan.

Ingela Ihrmans performance är ofta föreställningar i en akt: blomman blommar, fikonet delar sig, granen vandrar. Men bakom det enkla skeendet döljer sig komplexa frågor om tillhörighet, identitet, ursprung och reproduktion, och om det socialas natur. Vem är det egentligen som tittar på vem, och hur relaterar vi till varandra?

Information

Vad: Performance
När: Lör 14.10 kl 13.30–14

Drop in, fri entré