fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Performance med Ingela Ihrman: Giant Otter Giving Birth

En utterkostym i mänsklig storlek gjord av papier maché och textil sitter på golvet. Det är en skulptur av konstnären Ingela Ihrman.
Ingela Ihrman, Giant Otter Giving Birth. Foto: IASPIS/Lena Malm

Performance med Ingela Ihrman:
Giant Otter Giving Birth

klockan

Ingela Ihrman – Frutti di Mare – är en utställning där konstnären i sina verk undersöker människans komplicerade förhållande till sig själv och andra levande varelser. Genom att iklä sig sina skulpturala kostymer söker hon sig själv i någon annan – i passionsblomman, oljefågeln, grankotten eller uttern – och utforskar med humorn som verktyg vad det innebär att vara någon eller något.

Ingela Ihrmans performance är ofta föreställningar i en akt: blomman blommar, fikonet delar sig, granen vandrar. Men bakom det enkla skeendet döljer sig komplexa frågor om tillhörighet, identitet, ursprung och reproduktion, och om det socialas natur. Vem är det egentligen som tittar på vem, och hur relaterar vi till varandra?

I sina skulpturala kostymer arbetar Ihrman med enkla, funna och återvunna material. Utterdräkten är skapad av bl.a. cykelhjälm, glaskulor, pingisbollar, nylontråd, mandel, majsstärkelse och rödbetor. Genom att aktivera sina verk vill Ihrman visa att livet och tiden pågår även i konstens rum, och att konstrummet inte är en frysbox där tiden antas stå stilla.

Information

Vad: Performance
När: Lör 14.10 kl 15–15.15

Drop in, fri entré