fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Performance med Ingela Ihrman: Ett fikon

Ett verk av Ingela Ihrman föreställande en dräkt av ett fikon som delat sig i två halvor. Konstnären befinner sig inne i fikonet och fötterna sticker ut.
Ingela Ihrman, Ett fikon, 2020. Stillbild från video.

Performance med Ingela Ihrman:
Ett fikon

klockan

Ingela Ihrman – Frutti di Mare – är en utställning där konstnären i sina verk undersöker människans komplicerade förhållande till sig själv och andra levande varelser. Genom att iklä sig sina skulpturala kostymer söker hon sig själv i någon annan – i passionsblomman, oljefågeln, grankotten eller uttern – och utforskar med humorn som verktyg vad det innebär att vara någon eller något.

En person klädd i en lila fikonkostym delar sig i två halvor som om en kniv skär genom frukten. Ingela Ihrmans performance är ofta föreställningar i en akt: blomman blommar, fikonet delar sig, granen vandrar. Men bakom det enkla skeendet döljer sig komplexa frågor om tillhörighet, identitet, ursprung och reproduktion, och om det socialas natur. Vem är det egentligen som tittar på vem, och hur relaterar vi till varandra?

Genom att aktivera sina verk vill Ihrman visa att livet och tiden pågår även i konstens rum, och att konstrummet inte är en frysbox där tiden antas stå stilla.

Information

Vad: Performance
När: Sön 15.10 kl 13.30–13.45

Drop in, fri entré