fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kollaborativet: Visning

En person och en figur omfamnar varandra i ett helt rött rum.
”Röra!” Av Kollaborativet med elever från Valdemarsro anpassade gymnasieskola. Foto: Johan Danielsson

Kollaborativet: Visning

Evenemangs-serie Evenemangs-serie (Se allt)

klockan

Kollaborativet bjuder in till visning av RÖRA! Tillsammans tar vi del av utställningen, följt av samtal med möjlighet till frågor och reflektioner. Under visningen berättar Kollaborativet om utställningens intentioner, dess tillkomst och om arbetsprocessen med eleverna på Valdemarsro anpassade gymnasieskola. I RÖRA! bjuds du som betraktare in till att känna, krama, titta, lyssna och uppleva.

Plats för mångfald

Med denna utställning vill Kollaborativet synliggöra barn och unga med funktionsnedsättningar i deras kreativa processer och låta dem ta plats på Konsthallen som offentligt rum. Samtidigt är intentionen att erbjuda barn och unga en plats där var och ens unika sätt att interagera och uppleva världen är välkommet och väntat. 

RÖRA! riktar sig både till familjer som har barn med funktionsnedsättning såväl som till andra människor i samhället som har liten eller ingen kunskap eller kontakt med den breda gruppen barn och unga olika funktionsnedsättningar. Förhoppningen med utställningen är dessutom att konstinstitutioner ska inspireras till att öppna upp sina verksamheter för fler och att kunskap, mod och öppenhet för mångfald ska öka. 

Läs mer om RÖRA!

Kollaborativet är ett scenkonstkollektiv verksam i gränssnittet mellan rörelse, performance och bild-/installationskonst. Signifikativt för Kollaborativet är att gruppen skapar sinnlig scenkonst, kontinuerligt genomför medskapande processer med barn och unga med funktionsvariationer och deras pedagoger samt för en pågående dialog med forskare.

Information

Vad: Visning
När: Onsdag 5.6 & 15.8, klockan 14.15-15.05
Var: C-Salen

Fri entré