fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bakom kulisserna: Möt team och medverkande i Glömskans arkiv

Två personer sitter rygg mot rygg i den svagt upplysta konsthallen, lampor glimmar i bakgrunden.
Jacqueline Miura & Sanna Gibbs på scen i Glömskans arkiv. Foto: Emmalisa Pauly

Bakom kulisserna: Möt team och medverkande i Glömskans arkiv

klockan

Under de två veckor som Glömskans arkiv visas på Malmö Konsthall blir utställningshallen en plats även för minnesarbete och samtal. Den 13 maj berättar operasolisterna Sanna Gibbs & Jacqueline Miura och kostymdesignern Sarah Nakiito om sina olika ingångar och perspektiv i arbetet med Glömskans arkiv. Samtalet leds av journalisten Shora Esmailian.

Samtalet är öppet även för publik som inte bokat plats till föreställningen. Samtalet börjar kl 14.15 och dörrarna öppnas fem minuter innan samtalets början för att inte störa pågående föreställning.

”Att jobba med den här starka och målande texten väckte mina egna minnen från hösten 2010 då Peter Mangs sköt mot invandrare. För oss som är svarta och bruna påverkade det våra liv enormt. Det begränsade oss; hur vi rörde oss, hur vi gick ut, vilka kläder vi bar för att inte synas.” 

Sarah Nakiito, kostymdesigner

Den mässande repetitionen har inom nästan alla kulturer förmågan att försätta den samlade gruppen i en sorts trans eller tillstånd där man är mottaglig för för andlighet; kanske inte för gud, men för sin egen själ eller det gemensamma kollektiva medvetandet.

Jacqueline Miura, operasolist

Jag upplever verket lite som ett slags rekviem. En dödsmässa, en bön för de avlidna där man ber för att de ska få evig vila. Glömskans arkiv inkluderar också de levande i sin bön, dem som blev kvar. Det blir en slags genomgång; vad hände, vad gjordes, och vad händer nu?

Sanna Gibbs, operasolist

Information

Vad: Samtal
När: Lör 13.5 kl 14.15–15.00. Insläpp från 14.10 via Magistratsparken.
Var: Utställningshallen

Ingen anmälan krävs, fri entré

Porträtt av Sarah Nakiito i randig tröja, glasögon och uppsatt hår
Sarah Nakiito (Kostymdesigner)
Foto: Emmalisa Pauly