fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Avslutningspoesi med Iman Mohammed

Kvinna i mörk kavaj och kort, mörkt utsläppt hår framför en kulle av gräs och murad betongvägg.
Poeten Iman Mohammed

Avslutningspoesi med Iman Mohammed

15.1 2023 kl 14.50

Poeten Iman Mohammed, Augustprisnominerad för sin diktsamling Minnen av infraröd, stänger utställningen I staden växer ett fält – 50 konstnärer i Malmö med en poesiuppläsning. Iman Mohammed har sedan sina första tryckta dikter i antologin Blå Blixt 2013 etablerat sig som en av de viktigaste poetiska rösterna i Sverige. Som avslutning på utställningen läser hon sin dikt – skriven specifikt för utställningen – som slingrar sig över Konsthallens väggar. Utställningens sista visning börjar klockan 14 och avslutas med Mohammeds läsning klockan 14.50.

Mohammeds språk är bildrikt på ett nästan drömskt sätt, men det varvas med distinkt realism ur vardagens skarpa sol och djupa skugga. Ofta uppbyggd kring till synes oförenliga iakttagelser bildar hennes poesi en tät väv av allvar. Som läsare möter man ett på samma gång varmt och stenhårt uttryck, en poesi där våldet är lika påtagligt som den starka känslan av solidaritet. Det finns genom hela hennes skrivande en kompromisslöshet mot såväl den inre som den yttre världen, det finns ett ärende men det är inte utskrivbart. Det gör hennes poesi sällsamt öm och laddad. 

Iman Mohammed är född 1987 i Bagdad, Irak. Hon bor och arbetar i Malmö och har en MA i litterär gestaltning från Akademin Valand (2014–2016) och har gått Biskops Arnös författarskola (2013–2014).

Information

Vad: Visning kl 14 med diktuppläsning kl 14.50
När: Sön 15.1 kl 14–15
Var: Utställningshallen

Ingen anmälan krävs, fri entré