fbpx

Olav Westphalen / Elin Wikström

18.01 – 25.01 1997

Blind Date är ett konstnärligt och curatoriskt experiment som bygger på idéer om kommunikation, samarbete och den skapande processens betydelse. Den består av en räcka ”blind dates” mellan internationella konstnärer, arrangerade av två curatorer åt gången. De ”blinda mötena” äger rum på icke-kommersiella utställningsplatser runt om i Europa och är dialoger mellan de involverades konstnärliga verksamheter och positioner.

Söndagen den 18 januari visas resultatet av Olav Westphalens (Berlin/New York) och Elin Wikströms (Göteborg) ”blinda möte” i Mellanrummet på Malmö konsthall.

Olav Westphalens och Elin Wikströms Blind Date är det sista av de fyra första ”blinda mötena”, iscensatta av curatorerna Susanne Gaensheimer (München) och Maria Lind (Stockholm). De tre tidigare var:

– Künstlerwerstatt Lothringerstrasse i München (19/11-11/1) Ann Lislegaard (Köpenhamn / New York) och Olaf Nicolai (Leipzig / Berlin)
– IASPIS i Stockholm (28/11-14/12) Iris Häussler ( München) och Maria Lindberg (Göteborg)
– Pavillon der Volksbühne am Rosa Luxemburg-Platz i Berlin (19/12-11/1) Nathan Coley (Glasgow) och Thomas Bechinger (München)

Blind Date fortsätter sedan med att de två curatorerna separat arbetar vidare med andra curatorer. På så vis växer ett nätverk fram mellan nya konstnärer och curatorer.