fbpx
En tavla som ligger på trägolv. Tavlan består av olika teckningar och målningar samt ligger det penslar, pennor och kritor utspridda över tavlan.
Gemensamt konstverk av deltagande konstnärer i utställningen ”All tid i vår värld”, 2024.

Konstlyftet: All tid i vår värld

19.6-22.8 2024

”All tid i vår värld” är en utställning där det individuella uttrycket står i centrum. Elva konstnärer inom LSS har under våren arbetat med träpannåer där olika material har använts, såsom oljekritor, akvarellfärg, garn och sprayfärg. Konstnärernas eget skapande har under arbetets gång utvecklats och fördjupats.

Under arbetet med utställningen har några inspirerats av känslor, erfarenheter och tolkningar av livet. Andra har hämtat inspiration från sociala medier, bilder i tidskrifter, festliga tillfällen och föremål från vardagen. Processen har handletts av konstnären Max Avasoo. Färger och trämaterialet har skapat både möjligheter och motstånd. Träpannåerna med sin sträva yta har inbjudit till nya experiment och många olika sorters uttryck. 

Deltagande konstnärer: Majlinda Hatashi, Patrik, Emma Milenkovic, Niklas Andersson, Mustafe Sheikh – Osman, Ibrahim Fakhro, Marie-Louise Book, Amela Veljiji, Aida, Sofia Hui Van, EBES
Konstnär/projektledare: Max Avasoo
Pedagog/projektledare: Antje Nilsson och Ylva Brännström, Malmö Konsthall

Information

Utställningen visas i Verkstan på Malmö Konsthall

Konstlyftet sker i samarbete med Kulturförvaltningen, Funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad och MKB Fastighets AB, och riktar sig till vuxna med kognitiva och/eller fysiska funktionsvariationer inom LSS. Konstlyftet innefattar även ett gestaltningsuppdrag som invigs 2025 på Gullviksborg. 

Läs mer om Konstlyftet

En tavla som är vit/ beige, på tavlan är det figurer målade med tunna svarta streck. Tavlan ligger på ett trägolv.
Mustafe Sheikh-Osman, ”Titta 1”, 2024.
En tavla som ser ut att vara målad med vattenfärg. Röda, bruna, svarta och gröna svepande penseldrag täcker hela tavlan. Tavlan ligger på ett trägolv.
Ibrahim Fakhro, ”Utan titel”, 2024.