fbpx
Teckning/målning av en metamorfos av ett lila hjärta och ett hus. Bakgrunden är svart,
Kim Demåne arbetar med muralmålningar, teckning, animation och skulptur.

Human City & Ett brev till framtiden

9.4–15.5 2022

Utställningen ”Human City”, skapad av konstnären Kim Demåne, är en unik bildvärld där fantasin tillåtits flöda fritt. I utställningen finns en återkommande samhällskritik mot en värld i obalans med sig själv, där människan förstör och tar över planeten. Men det finns även inslag av hopp, en spirande gnista eller en hjälpande hand.   

Utställningsrummet är ett rum i rörelse – under utställningens gång kommer Kim att hålla i workshops för skolor och allmänheten, inspirerad av hans arbetssätt och teman som finns i utställningen. Grupperna ges möjligheten att bidra till ett gemensamt konstverk som växer fram på innergården under våren 2022 och som visas över sommaren. Ramverket är ”ett brev till framtiden” – vilka råd eller vilken kunskap har vi idag som vi vill skicka vidare till framtiden? Hur vill vi att världen ska se ut? Vems röster får ta plats?   

Till utställningen ”Ett brev till framtiden”

”Human City” är ett samarbetsprojekt med organisationen Helamalmö

 

Information

Utställningen ”Human City” visades i Verkstan på Malmö Konsthall.

Kim Demåne (född 1988, Ronneby) är en konstnär verksam inom muralmålning, teckning, animation och skulptur.  Sedan 2017 är Kim baserad i Malmö och under det senaste decenniet har Kim målat portaler till sitt universum i det offentliga rummet. Det senaste året har han haft stora gestaltningsuppdrag i Göteborg och Kristianstad, en muralmålning för Artscape i Sofielund. Kim är också en del av Stewdio Seved. 

Helamalmö är en av Sveriges största barn- och ungdomsorganisationer med strävan att höja levnadsförhållanden i socioekonomiskt utmanande områden. På deras mötesplatser erbjuds en meningsfull fritid med vuxna som ser de unga samt ett ledarskapsprogram för ett hundratal unga förebilder.

Helamalmös webbplats  

Bild av konstnären Kim Demåne som sitter på huk vid ett av sina grafifiti verk.
Kim Demåne, 2022. Foto: Malmö Konsthall

Målning av eldslågor på betonggolv av Kim Demåne.
Detaljer från Kim Demånes verk skapat för utställningen ”Human City” i Verkstan.
Målning på betonggolv av Kim Demåne.
Kim Demåne med sitt verk ”Human City”.