Teckning/målning av en metamorfos av ett lila hjärta och ett hus. Bakgrunden är svart,

Kim Demåne: Human City & Ett brev till framtiden

Utställning i Verkstan 9.4–15.5 2022

Utställningen Human City, skapad av konstnären Kim Demåne, är en unik bildvärld där fantasin tillåtits flöda fritt. I utställningen finns en återkommande samhällskritik mot en värld i obalans med sig själv, där människan förstör och tar över planeten. Men det finns även inslag av hopp, en spirande gnista eller en hjälpande hand.   

Utställningsrummet är ett rum i rörelse – under utställningens gång kommer Kim att hålla i workshops för skolor och allmänheten, inspirerad av hans arbetssätt och teman som finns i utställningen. Grupperna ges möjligheten att bidra till ett gemensamt konstverk som växer fram på innergården under våren 2022 och som visas över sommaren. Ramverket är ‘ett brev till framtiden’ – vilka råd eller vilken kunskap har vi idag som vi vill skicka vidare till framtiden? Hur vill vi att världen ska se ut? Vems röster får ta plats?   

Human City är ett samarbetsprojekt med organisationen Helamalmö.    

 

Bild av konstnären Kim Demåne som sitter på huk vid ett av sina grafifiti verk.
Kim Demåne 2022.

Specialworkshop med Kim Demåne

Påsklovsverkstad med Kim Demåne

Kim Demåne (f. 1988, Ronneby) är en konstnär verksam inom muralmålning, teckning, animation och skulptur.  Sedan 2017 är Kim baserad i Malmö och under det senaste decenniet har Kim målat portaler till sitt universum i det offentliga rummet. Det senaste året har han haft stora gestaltningsuppdrag i Göteborg och Kristianstad, en muralmålning för Artscape i Sofielund. Kim är också en del av Stewdio Seved. 

Helamalmö är en av Sveriges största barn- och ungdomsorganisationer med strävan att höja levnadsförhållanden i socioekonomiskt utmanande områden. På deras mötesplatser erbjuds en meningsfull fritid med vuxna som ser de unga samt ett ledarskapsprogram för ett hundratal unga förebilder.  

Ett brev till framtiden är ett offentligt medskapande konstverk gjorde under 12st workshops med åk 9 och gymnasie-skolklasser i Malmö samt allmänheten, tillsammans med gatukonstnär Kim Demåne. Det är ett samarbetsprojekt mellan Malmö Konsthall och organisationen Helamalmö. 

Konstverket skapades under och inspirerades av Human City – en utställning av Kim Demåne på Malmö Konsthall 9/4 – 15/5 2022. Ett brev till framtiden är en vidareutveckling av teman som finns i Demånes utställning och handlar om vad ungdomarna skulle vilja berätta om för framtiden. Resultatet är en värld av bilder och viktiga budskap där fantasin flödar fritt och allas röster får vara med.

TAU Hantverksskola, Årskurs 1
Hermodsdalsskolan, 9C 
Velandergårdens sjukhusundervisning 
Glokala Folkhögskolan  
Bryggeriets gymnasium, Årskurs 1 
Söderkullaskolan, 9A, 9C och 9D
Cybergymnasiet, Årskurs 3 

Målning av eldslågor på betonggolv av Kim Demåne.
Detaljer från Kim Demånes verk skapat för utställningen Human City i Verkstan.
Målning på betonggolv av Kim Demåne.
Kim Demåne med sitt verk Human City.
Foto från Malmö Konsthalls innergård prytt med Kim Demånes verk
Resultatet av Kim Demånes workshops med barn och ungdomar, verket Ett brev till framtiden.