fbpx
Lila bild med texten "bilder saknas"

Isa Genzken

 - 

Isa Genzkens mångskiftande oeuvre innefattar skulptur, relief, collage, film och fotografi. Sedan mitten av 1970-talet är Genzken en av de mest ansedda tyska skulptörerna. Hon har ofta använt assemblage som utgångspunkt och oförskräckt integrerat ready-mades som rullstolar, jukeboxar, fåtöljer och paraplyer i sina skulpturer. Genom att kombinera alla slags material och göra djärva sammansättningar har Genzken skapat kraftfulla och lekfulla skulpturala verk från 80-talet och framåt.

’Hair grows how it wants to’ (2008) är en ny version av ett verk som tidigare visats på Galerie Meerrettich, Berlin, och i den italienska paviljongen på Venedigbiennalen. I ’Hair grows how it wants to’ (2008) använder Genzken Malmö Konsthalls tak som bas för skulpturen och leker med ”ansiktet” (framsidan) på Klas Anselms klassiska byggnad.

Isa Genzken (f. 1948 Bad Oldesloe, Tyskland) bor och arbetar i Berlin. Genzken har deltagit i flera utställningar internationellt, bl.a. Documenta 11, Kassel (2002), Skulptur Projekte Münster 07, Münster (2007) och representerat Tyskland på Venedigbiennalen (2007). Under hösten/vintern 2008 kommer Isa Genzken att ha en stor retrospektiv utställning på Museum Ludwig, Köln.