fbpx
Lila bild med texten "bilder saknas"

FALL OUT

 - 

FALL OUT är en internationell samlingsutställning på temat: system i förändring. Konstnärerna undersöker i sina verk hur sociala, politiska och ekonomiska system fungerar – och vad som sker, när system går över styr. När det sker ett ”fall out” i förhållande till det vi är vana vid.

I en tid där bärande system som ekonomi och klimat är under press, blir den individuella erfarenheten avgörande för vårt sätt att förstå saker. I sina verk pekar konstnärerna i FALL OUT på vårt beroende av strukturer och system – och riktar samtidigt en kritisk kommentar till myten om den moderna människans oberoende.

FALL OUT är ett samarbete mellan Gl Holtegaard och Malmö Konsthall, som visar var sin del av utställningen. Curatorer: Merete Jankowski och Mads Damsbo

Konstnärer på Malmö Konsthall: Pavel Braila, Mircea Cantor, Kirsten Justesen,
Aleksander Komarov, Olivia Plender, Larissa Sansour och Vinyl-terror & horror

Konstnärer på Gl Holtegaard: Sophie Calle, Janet Cardiff & George Bures Miller, Danica Dakić, Sharon Hayes, Kirsten Justesen, Aleksander Komarov, Olivia Plender, Larissa Sansour & Oreet Ashery, Simon Starling och Carey Young

Katalog
I samband med utställningen ger Gl Holtegaard ut en katalog med titeln: FALL OUT – Desire and Disengagement in Contemporary Art. Med bidrag av: Mads Damsbo, direktör för Gl Holtegaard, Merete Jankowski, rektor för Det Fynske Kunstakademi, Jacob Fabricius, chef för Malmö Konsthall, curatorkollektivet What, How & for Whom (WHW), Ole Thyssen, professor vid CBS. Innehåller även intervjuer med de deltagande konstnärerna.