fbpx
Fyra personer står i en grupp inne i utställningshallen. De tittar på varandra, står med kropparna vända mot kameran. Två håller i ett vitt papper.
Samling i hallen under C.O. Hulténs utställning. Malmö Konsthall, 1982. Fotograf: Laszlo Bogardy

C.O. Hultén

28.8 – 17.10 1982

Arbeten från 1937 till idag. C.O. Hultén, banbrytaren, galleristen, imaginisten, upptäcktsresanden m.m. Drygt 500 verk ur konstnärens mångåriga produktion och ett 80-tal verk ur hans afrikanska samling fyllde hela Malmö Konsthall. Författarna Maria Wine och Artur Lundkvist, goda vänner till konstnären, besökte utställningen i samband med pressvisningen. Artur Lundkvist berättade då om hur hans intresse väcktes för Imaginisterna, den konstnärsgrupp som Hultén var med och bildade tillsammans med Max Walter Svanberg och Anders Österlin i mitten av 1940-talet.

En man står i en ateljé, håller i en stor tavla. Bakom honom syns ett litet bord, baksidan av en annan tavla, rullar, en lampa och annat.
Konsten. Malmö Konsthall, 1982. Fotograf: Malmö Konsthall
Helkroppsbild på man som står vid en stor tavla. Han står lite lutad på höger ben och pekar uppåt, men tittar in i kameran. På hans vänstra sida så syns delar av en annan stor tavla.
Konsten. Malmö Konsthall, 1982. Fotograf: Malmö Konsthall