fbpx
Spår av färg, avtryck från skateboards på tre stora papper.
Bryggeriets gymnasium ställer ut i Verkstan sommaren 2024.

Bryggeriets gymnasium: Transformaktion

1.6–25.8 2024

Genom utställningen ”Transformaktion” har Bryggeriets gymnasium i samarbete med Malmö Konsthall skapat en lokal förankring till koreanska konstnären KOO JEONG A´s utställning ”EHM [Event Horizon Malmö]”. Verken gestaltar olika typer av transformation, och skapandeprocessen har tydliggjort lärandet som en förändrande kraft. Under våren har begreppet  transformation genomsyrat undervisningen och resulterat i verk i olika tekniker och medier.

Ordet ”transformaktion” är ett nyskapat, sammansatt ord som betyder aktiv förändring i syfte att växa genom lärande, konst, skateboarding och kärlek. Det kan också syfta på en grundläggande egenskap såsom form eller uttryck hos en företeelse eller tankeprodukt, och används om förändring som är för vild för att beskrivas i konventionella termer.

Om Bryggeriets gymnasium

Bryggeriets gymnasium uppstod ur en idé om att skolan blir viktigare om den integreras i resten av verkligheten. Konst, gatukultur och formgivning är centrala delar av elevernas utbildning och liv. Samarbeten med olika externa aktörer bidrar till en känsla av sammanhang, och genom dem vill vi visa eleverna att deras kreativitet och färdigheter har bäring utanför klassrummet. Bryggeriets gymnasium drivs helt utan vinstintresse. Alla elever läser Estetiska programmet med någon av profilerna Fri konst, Serieteckning, Foto och film eller Skateboard. 

Mer om skolan

”Transformaktion” visas i Verkstan. Utställningen öppnar samma kväll som Malmö Konsthalls stora sommarutställning med KOO JEONG A.

Läs mer om vernissagekvällen

Självlysande skulptur i blått och rosa i ett helt svart rum.
Skulptur av Noah Mikkelsen. Foto: Miia Vallius
En grupp ungdomar och pedagoger lyfter försiktigt ett stort papper från en tryckyta på golvet.
Bryggeriets gymnasiums skateworkshop våren 2024. Foto: Vilma Rosenberg