fbpx
Malmö Konsthalls byggnad i form av en tårta.

24 Spaces – en kakofoni

 - 

Malmö Konsthall vill med utställningen 24 Spaces visa ett antal icke-kommersiella konstnärs- eller kuratorsdrivna verksamheter. Det är ett försök att med Norden som utgångspunkt se på olika alternativa utställningsrum. Vi har även bjudit in Sveriges fyra konsthögskolor samt Konstfack i Stockholm och Det Kongelige Danske Kunstakademi i Köpenhamn, för att belysa mångfalden i deras uttryck, deras likheter och olikheter. Vår intention är att lyfta fram alla de olika konstnärliga uttrycksformer som skapas eller visas just nu i Norden och vår geografiska närmiljö.

Utställningen 24 Spaces skapar bokstavligen rum för icke-kommersiella verksamheter. Till utställningen har konsthallen delas upp i 24 rum (spaces) på vardera ca 80 kvm. Ett av rummen är placerat i parken utanför konsthallen.

Deltagarna har själva bestämt hur deras tilldelade plats ska användas och hur många som ska ställa ut. Några kanske väljer att presentera en konstnär, andra flera olika. Några rum har samma utställning hela tiden, medan andra byter konstnär och förändrar sin utställning under perioden.

Intresset för och betydelsen av globala samarbeten är uppenbar och vi hoppas att de olika bidragen i 24 Spaces kommer att öppna upp för diskussion och dialog.

Deltagande spaces:

1857 (NO)
Det Kongelige Danske Kunstakademi (DK)
Index – The Swedish Contemporary Art Foundation (SE)
kim? Contemporary Art Centre (LV)
Kling & Bang gallerí (IS)
Koh-i-noor (DK)
Konstfack, Stockholm (SE)
Konsthögskolan i Malmö (SE)
Kungliga Konsthögskolan, Stockholm (SE)
Lilith Performance Studio (SE)
NoPlace (NO)
OEI (SE)
PARENT (SE/IS)
Pist Protta (DK)
Ruler (FI)
SIC (FI)
The Gardens (LT)
The Living Art Museum (IS)
Tidens Krav (NO)
Toves Galleri (DK)
Transmission Gallery (GB)
Umeå Konsthögskola (SE)
Valand, Göteborg (SE)
VI, VII (NO)

24 Spaces – en kakofoni är en del av Malmö Nordic 2013, en konstmanifestation med den nordiska samtidskonsten i fokus. Det är ett unikt samarbete mellan Malmö Konstmuseum, Malmö Konsthall, Moderna Museet Malmö, stadens gallerier, utbildningar och andra aktörer inom samtidskonstområdet. Malmö Nordic 2013 pågår 3 maj – 18 augusti 2013.