fbpx
Ett bord med blandat konstnärsmaterial med flera personer samlade som arbetar.
Ungas Konsthall gästar Triangeln. Foto: Helena Pataki

Ungas Konsthall POP-UP på Triangeln

Är du 15–25 år gammal? Är du kreativ och vill skapa? Välkommen till vår POP-UP studio på Triangelns köpcentrum, andra våningen, den 14–25 februari (stängt måndag 19 februari). Vi har öppet klockan 15–18 på vardagar och 13–18 på helger och lovdagar. Workshops ordnas den 17–24 februari. Allt program är gratis och kräver ingen anmälan!

Vad?

POP-UP-studion är en plats för och med unga. Programmet är gratis och varje dag finns det möjlighet att komma in för kreativt skapande, spel, umgänge och fika. Workshops ordnas den 17–24 februari i bland annat lera, skrivande, bok- och textiltryck. Tänk på att platserna under en workshop kan vara begränsade och då gäller först till kvarn. De som håller i skapandet är konstnärer, designers och unga kreatörer som vill visa tekniker som de brinner för.

När och var?

Pop-up studion finns på andra våningen på Triangelns köpcentrum, mellan Akademibokhandeln och McDonalds. Vi har öppet klockan 15–18 på vardagar och 13–18 på helger och under sportlovet. Det finns alltid pyssel och material att skapa med även när det inte är en specifik workshop på gång. All verksamhet är gratis, inklusive workshopen, och vi bjuder på gratis fika. Ingen föranmälan krävs, utan det är bara att dyka upp cirka tio minuter innan workshopen börjar.

Schema över workshops

17.2 klockan 14–16: Skapa en väggmålning med en konstnär
21.2 klockan 14–16: Skapa en väggmålning med en konstnär
18.2 klockan 14–16: Textiltryck med en modedesigner
19.2 STÄNGT
20.2 klockan 14–16: Skulptera i lera
21.2 klockan 14–16: Skulptera i lera
22.2 klockan 14–16: Lär dig teckna sci-fi och fantasy
23.2 klockan 14–17: Skapa din egen bok
23.2 klockan 14–16: Skrivarworkshop
24.2 klockan 13–18: Rosengårds Folkets Hus takeover
25.2 klockan 14–18: Vernissage (möjlighet att skapa parallellt)

 

Handtryckta, enkla böcker utspridda över golvet. De flesta svartvita skapade i vit kartong.
Skapa din egen bok under workshop med konstnären Johanna Schartau.

Mer om våra workshops

Under workshopen skapar du en väggmålning tillsammans med de andra deltagarna. Konstnären Max Avasoo grundmålar i en lila färgskala som du får teckna fritt över. Låt pennan röra sig fritt eller skriv ner dina tankar för stunden. Max och konsthallens pedagog Selma finns på plats för att brainstorma och jobba tillsammans med deltagarna. Workshopen pågår klockan 14–16 och passar alla i åldern 13–25 år.

Max Avasoo är född 1985 och utbildad hantverkspedagog. Han har sin grund i graffitins formspråk, med teckning och måleri som sitt främsta uttryck. Han har tidigare jobbat som konstnärlig handledare på Ateljé Inuti i Stockholm, men är numera bosatt i Malmö, där han jobbat med Malmö Konsthalls projekt Konstlyftet sedan 2022.

Lär dig tillverka dina egna schabloner för att skapa dina tryck och mönster med hjälp textilfärg med modedesignern Sandra Zupanic! Workshopen pågår klockan 14–16 och passar alla i åldern 13–25 år.

Sandra är utbildad i mode på Central Saint Martins Collage of Fashion i London och Konstfack i Stockholm. Hon har arbetat med design på många modehus runt om i Europa men har samtidigt alltid skapat sin egen konst baserad i hennes kärlek till färg, form och uttryck.


Deltagare i workshopen bygger en figur i lera som föreställer hur de skulle vilja se ut om de vore en sagofigur: Det kan vara en korsning mellan människa och djur, en varelse ur fantasin eller en helt ny djurart! En gorilla-unicorn fusion eller en get-fisk?

Figuren byggs i papperslera och målas därefter med akrylfärg. Man kan även välja att inte måla den alls. I slutet av workshopen förväntar vi att en massa färgfyllda sagofigurer och andra roliga filurer har ackumulerats, då kan man eventuellt ställa ut figurerna tillsammans, alternativt kan deltagare komma dagen efter för att hämta upp figurerna när de har torkat. Workshopen pågår klockan 14-16 och riktar sig till unga mellan 13 och 16 år.

Workshopen leds av Sara Abd och Trulsa Nilsson: ”Vi går på estetiska linjen på Bryggeriets Gymnasium med inriktning på fri konst. Vi arbetar med keramik och det är en stor del av vår fritid och passion.”

Monster! Alver! Drakar! Robotar! Rymdskepp! Prinsessor och orcher! Eller varför inte en kombination av allt? Kom och rita med Konsthallen på torsdagen den 22 februari då vi fokuserar på sci-fi och fantasy. Workshopen pågår klockan 14–16 och passar alla mellan 13 och 25 år.

Eventet kommer att hållas av Michael Offner som har varit aktiv konstnär, illustratör och serienörd i goda 20 år.

Vad vill du berätta om? Vi lär oss teckna ner våra berättelser med text och bild och hur de kan komplettera varandra. Det kan vara ett ord, en liten dikt, vad som helst. Med enkla medel viker vi en folder, som sedan läggs i en egengjord låda. Det blir en liten bok utgiven på eget förlag.

Workshopen pågår klockan 14–17 och passar alla i åldern 13–25 år. Workshopen leds av konstnären Johanna Schartau.

Kom på en skrivarworkshop där vi hjälps åt att bearbeta text och diskuterar vårt gemensamma intresse för skrivandet! Workshopen pågår klockan 14–16 och passar alla mellan 13 och 25 år.

Workshopen leds av Morgan: ”Jag är den stolta innehavaren av 17 års livserfarenhet och jag driver en mindre författarklubb i form av ett utskott på Malmö Latinskola.”

Under dagen kommer ungdomar från Rosengårds Folkets Hus ta över pop-up studion för att skapa med andra deltagare!

Den 25 februari avslutas POP-UP-studion med en vernissage. Vi kommer att ställa ut den konst som skapats under veckorna och alla är välkomna. Vi hoppas att de som varit med och skapat under veckorna även vill vara med på vernissagen för att träffa andra deltagare och titta på varandras konst!

Sex unga personer poserar i samlad grupp utanför Triangelns köpcentrum och köpcentrets stora logo.
Gänget som kommer att vara på plats på Triangeln består av (från vänster) Kenzo Gyllander, Felix Konar Riple, Alma Wilmenius, Elias Wilmenius, Linnea Jakobsson & Sannah Salameh. Linnéa Nilsson & Ylva Brännström är inte med på bild.
Tyger med stenciltryckt mönster av äpplen och blommor.
Exempel på vad du kan skapa på textiltrycks-workshopen.