fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Världspoesidagen med Pablo Montoya och Maria Küchen

Författarna Pablo Montoya och Maria Küchen på varsitt porträtt.
Pablo Montoya och Maria Küchen. Foto: Marcela Sánchez

Världspoesidagen med Pablo Montoya och Maria Küchen

klockan

Världspoesidagen i Malmö bjuder på en uppläsning och ett samtal med författarna Pablo Montoya (Colombia) och Maria Küchen (Sverige). Möt två författare som odlar en poetisk prosa länkad till andra konstnärliga och vetenskapliga intressen inom ett bredare ämne: människans historia. Samtalet tolkas till svenska. Dikterna läses både på originalspråk och i svensk översättning av Lasse Söderberg. Uppläsning av Christian Fex.

Maria Küchen, född 1961 i Stockholm, är författare och kulturjournalist. Sedan debuten 1989 med ”Hos ljusmålaren” har hon gett ut flera diktsamlingar, romaner och facklitteratur. Hon har också skrivit prosa för barn och ungdomar bland annat ”Sång till en fjäril” och ”Jag ser mig själv i en stulen spegel”. Hon har arbetat som redaktör för Lyrikvännen. Numera skriver hon essäer och kulturkritik i olika tidningar och tidskrifter vid sidan av sitt författarskap och handleder studenter vid Lunds universitets författarskola.

Pablo Montoya, född 1963 i Medellín, Colombia, är författare, essäist, poet och flautist. Han har studerat musik, filosofi och litteratur vid Universidad Santo Tomás i Bogotá och har en master i latinamerikanska studier vid universitetet Sorbonne i Paris. Hans mest kända roman, ”Tríptico de la infamia”, har fått Rómulo Gallegos pris – ett romanpris för författare som skriver på spanska. Några av hans andra diktsamlingar är ”Viajeros”, ”Cuaderno de Paris”, ”Programa de mano” och ”Hombre en ruinas”. Han undervisar i dag i litteratur vid Universidad de Antioquia.

Mer program under Världspoesidagen i Malmö här

Information

Vad: Författarsamtal & uppläsning
När: Tisdag 19.3 klockan 14–15:30
Var: C-salen

Ingen anmälan krävs, fri entré

Samarrangemang Världspoesidagen i Malmö/Lund 19–21 mars 2024