fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkomna Ingela Ihrmans träskulptur på Guldängen

En stor träskulptur, cirka 15 meter lång, ligger på konsthallens golv. Kroppen är skapad av pinnar, stubbar och grenar från döda alar.
Ingela Ihrman, ”Landskapet kom först”, 2023. Foto: Helene Toresdotter

Välkomna Ingela Ihrmans träskulptur på Guldängen

klockan

Ingela Ihrmans verk ”Landskapet kom först” som visades i utställningen på konsthallen hösten 2023 får nu nytt liv på Guldängens bygglekplats! Verket, en femton meter lång träfigur gjord av pinnar, grenar, rötter och stockar från döda alar från Bulltofta naturområde, är en kommentar till människans och naturens ursprung. På invigningen kan du träffa konstnären, delta i en skapande workshop och grilla vid brasan.

Ingela Ihrman har donerat jätteskulpturen ”Landskapet kom först” till Guldängens bygg- och odlingslekplats på Sofielund i Malmö, där den nu blir ett permanent inslag. Leken är central i Ingela Ihrmans skapande, och tanken är att verket på Guldängen ska bli en del av barnens lek, och att de på olika sätt kan interagera med verket. Guldängen är en bemannad bygglek och stadsodling i ett som drivs av Växtvärket Malmö, som i sin tur driver olika projekt med fokus på barnvänliga och hållbara städer.

Invigning och workshops

Invigningen på Guldängens bygglekplats inleds med korta tal av Ingela Ihrman, konsthallschef Mats Stjernstedt och Ellinor Portinson, projektledare på Guldängen. Klockan 12–15 pågår en konstworkshop och det bjuds på korv och tunnbröd att grilla.

Guldängen ordnar workshops kring verket också dagen innan, tisdagen den 20.2 klockan 12–15, och samma tid torsdagen den 22.2. Aktiviteterna vänder sig främst till familjer med barn i åldrarna 6–10 år men är öppna för alla. Under workshoparna får du skapa i olika material och tekniker och vara med och skapa berättelser kring karaktären som flyttat in på Guldängen. Vid elden lagar vi tillsammans ett enkelt mellanmål med varm dryck. Varmt välkommen i vinterkylan!

”Det har blivit allt viktigare för mig att arbeta hållbart och med material som redan finns i naturen, som inte blir en belastning för naturen och som går att återbörda.”

Ingela Ihrman om ”Landskapet kom först”

Om Guldängens bygglek
Film om ”Landskapet kom först”

Information

Vad: Invigningsceremoni & workshop
När: Onsdag 21.2 klockan 13
Var: Guldängens bygglekplats, Uddeholmsparken i Malmö

I samarbete med Guldängens bygglek & med stöd av Stiftelsen Joh. N Dybergs donation för stadens förskönande

En lekplats i hembyggd stil med en massa färgglatt målade hus, blomlådor med mera.
Guldängens bygglekplats om sommaren.