fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Unga Konsthallstorget: Workshop i linoleum- och screentryck för tjejer och transpersoner

Bild på screentryck med ram färg och skrapa
Sigrid Holmwood, Ale wife, 2022. Foto: Malmö Konsthall

Unga Konsthallstorget: Workshop i linoleum- och screentryck för tjejer och transpersoner

klockan

I denna workshop har ni möjlighet att testa på och lära er hur man gör linoleumtryck och screentryck med cut outs. På plats kommer det att finnas möjlighet att designa ett eget tryck eller använda färdiga mönster. Det kommer finnas möjlighet att trycka sin design på  papper, tygpåsar eller andra textilier. Ta gärna med eget material ni vill trycka på, annars tillhandahålls textilier på plats. Workshopen är riktad till tjejer och transpersoner.

Workshopen hålls av konstnärerna Py, Tira och Lykke. Py är utbildad grafiker och fotograf och jobbar med grafik och design, ofta med inspiration från skatekulturen. Tira är utbildad i fri konst och rör sig mellan olika medium och material med en queer utgångspunkt. Lykke är utbildad grafiker vars konst tar utgångspunkt i transformation och queerhet där den jobbar både med skulptur och grafiska tekniker.

Workshopen är en del av Unga Konsthallstorget, där du mellan 16-19 år bjuds in till olika kreativa workshops onsdag, torsdag och fredag under vecka 26 till 28. Programmet är ett samarbete mellan Arena 305, Kulturskolan, KRUT och Malmö Konsthall.

Allt är gratis!

Information

Vad: Workshop med Py Nilsson, Tira Preis och Lykke Leino
När: Fredag 5.7 klockan 14–16
Var: Konsthallstorget

Drop in, fri entré