fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Unga Konsthallstorget: Pimpa dina plagg med Nontokozo Tshabalala

Glad tjej i 20-års åldern iklädd grön keps, jeansjacka och rastaflätor.
Nontokozo Tshabalala. Foto: Viktoria Bank.

Pimpa dina t-shirts med personliga statements i antirasistisk workshop (KRUT-popup)

klockan

Välkommen på en inspirerande, antirasistisk workshop med konstnären Nontokozo Tshabalala! I workshopen JAG ÄR! får du utforska kraften i konst och självuttryck och trycka eller spraymåla statements på dina t-shirts. Programmet ordnas av KRUT och är del av Unga Konsthallstorget, en ny sommarsatsning med olika kreativa workshops under onsdagkvällar för dig som är 16–19 år gammal. Gratis och vi bjuder på snacks.

T-shirts ger dig möjlighet att uttrycka dig på ett sätt som personligt, lekfullt och ibland politiskt och använda den som en personlig eller politisk plattform. I workshopen får du utforska olika tekniker och uttryckssätt, och genom detta skapa unika och meningsfulla plagg. Kanske kan just din t-shirt hjälpa till att bekämpa rasism och främja inkludering och mångfald?

Nontokozo Tshabalala är en multidisiplinär konstnär, poet, afrofuturist, talare och designer med rötter i Sydafrika. Hon använder sitt arbete för att utforska frågor om identitet och den svarta erfarenheten. Med färg, collage, sång och poesi skapar hon verk som ställer djupa frågor och väcker reflektion. Hennes arbete har visats på flera välrenommerade konstutställningar och hon är en av grundarna av Mam’Gobozi Design Factory, en designstudio som hyllar den afrikanska identiteten genom kreativitet. Tillsammans med henne och KOLL – det antirasistiska kollektivet på KRUT – testar vi vilka budskap som dyker upp när du själv får välja.

Workshopen är en del av Unga konsthallstorget, en ny sommarsatsning där du får delta i olika kreativa workshops varje onsdagskväll under perioden 28.6–2.8. Programmet är ett samarbete mellan Arena 305KulturskolanKRUT, Malmö Konsthall och fritidsgårdarna. Allt program är gratis!

Tillgänglighet & info: Unga konsthallstorget är tillgängligt även för unga med fysiska och/eller kognitiva funktionsnedsättningar. På plats finns både manlig och kvinnlig personal.

Information

Vad: Workshop
När: Ons 12.7 kl 16.30–20
Var: Konsthallstorget

Drop in, fri entré