fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Unga Konsthallstorget: Måla en sommarhälsning med Ossian Theselius & Tamara de Laval

En cykelkorg med en stor, färgglad blombukett.
Blomsterworkshop med konstnärerna Ossian Theselius och Tamara de Laval.

Måla en sommarhälsning med Ossian Theselius & Tamara de Laval

klockan

Delta i en rolig och kreativ blomstermålningsworkshop med konstnärerna Ossian Theselius och Tamara de Laval! Måla blommor på marken med tavelkritor eller blommor att ta med dig hem, eller skriv en kort text om dina känslor under sommardagen så kan du få ett digitalt blomsterbud i vinter. Programmet är del av Unga Konsthallstorget, en ny sommarsatsning med olika kreativa workshops under onsdagkvällar för dig som är 16–19 år gammal. Gratis och vi bjuder på snacks.

Nu är sommaren här med bara sol, bad och lov i sikte, men någon gång blir det dags för vinter igen. I workshopen med Ossian Theselius och Tamara de Laval får du måla en sommarhälsning till ditt framtida vinter-jag som en påminnelse om att det alltid kommer en ny sommar! Måla en eller flera blommor att ta med dig hem, eller skriv en kort text om dina känslor under sommardagen så kan du få ett digitalt blomsterbud i vinter. Du kan också måla med tavelkrita på asfalt. Ossian och Tamara kommer att vara där för att inspirera med sin pastellfärgade lådcykel fylld med blommor!

Ossian Theselius är en konstnär med en unik och experimentell stil. Han blandar det konkreta med det abstrakta och skapar konst genom att kanalisera sin inre värld, utan förväntningar och förplanering. Hans stil karaktäriseras av sina mjuka och rundade färgvirvlar och han jobbar med många olika tekniker och material såsom papper, canvas och kläder.

Tamara de Lavals konst är fängslande och suggestiv. Hon har under långa perioder bott i Spanien, Egypten och Indien där hon engagerat sig i lokala sammanhang och samarbetat med olika aktörer. Genom en icke-hierarkisk och icke-kronologisk kollagemetod bygger hon upp en bildvärld som rymmer livserfarenhet, pågående konflikter och en stark feminism.

Workshopen är en del av Unga konsthallstorget, en ny sommarsatsning där du får delta i olika kreativa workshops varje onsdagskväll under perioden 28.6–2.8. Programmet är ett samarbete mellan Arena 305KulturskolanKRUT, Malmö Konsthall och fritidsgårdarna. Allt program är gratis!

Tillgänglighet & info: Unga konsthallstorget är tillgängligt även för unga med fysiska och/eller kognitiva funktionsnedsättningar. På plats finns både manlig och kvinnlig personal.

Information

Vad: Workshop
När: Ons 19.7 kl 18–20
Var: Konsthallstorget

Drop in, fri entré