fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Unga Konsthallstorget: Fanzine- och bokbindarworkshop!

Bild på böcker och fanzines som har skapats med hjälp av papper, tråd och limpistol

Unga Konsthallstorget: Fanzine- och bokbindarworkshop!

klockan

Välkommen att skapa konst i bokform med oss! Under workshopen kommer man kunna testa olika bindningstekniker, stygn och vikningar för att till exempel skapa ett “fan-magazine” eller en “artist book”. Eftersom att “artist book” är ett brett begrepp kommer vi ha en öppen workshop där du själv utformar din bok. Med hjälp av bindningsteknikerna du lär dig kommer du utöver en artist book till exempel kunna göra en egen seriebok eller ett anteckningsblock. Vi kommer finnas där med tips och material som ger dig förutsättningarna att testa något nytt. 

Workshopen hålls av Ella Södergren, Irja Bergman och Benjamina Agyekum som alla är unga konstnärer och studerar första året på Östra Grevie Folkhögskolas fria förberedande konstlinje. Ella arbetar mycket med oljemåleri som är inspirerat av serieteckning och abstrakt måleri. Irja har en bakgrund i oljemåleri men har börjat arbeta mer i det utvidgade fältet med större installationer. Benjamina har arbetat mycket skulpturalt i keramik såväl som med måleri i stor skala.

Workshopen är en del av Unga Konsthallstorget, där du mellan 16-19 år bjuds in till olika kreativa workshops onsdag, torsdag och fredag under vecka 26 till 28. Programmet är ett samarbete mellan Arena 305, Kulturskolan, KRUT och Malmö Konsthall.

Allt är gratis!

Information

Vad: Workshop
När: Onsdag 26.6 klockan 17–20
Var: Konsthallstorget

Drop in, fri entré