fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Stipendieutdelning & artist talk: Leif Holmstrand och Carla Zaccagnini

Ett vitt rum med ett fönster. På golvet ligger ett hundratal stenblock uppradade och på väggarna är röda, rinnande kvadrater målade.
Carla Zaccagnini, ”The Size of Breathing”, installationsvy i Krognoshuset i Lund 2024. Foto: Lotten Pålsson

Stipendieutdelning & artist talk: Leif Holmstrand och Carla Zaccagnini

klockan

Välkommen på stipendieutdelning och artist talk med Stiftelsen Malmö Konsthall av år 1931. Årets stipendiater är Leif Holmstrand och Carla Zaccagnini som håller varsitt artist talk om sin konstnärliga verksamhet.

Juryn nämner i sin motivering hur våldet, förvandlingen och inkapslingen av personliga, smärtsamma, minnen möts i Leif Holmstrands konst. Konstnären visar i sin verksamhet en djup förståelse av mänskliga brister och tillkortakommanden. Han är även aktiv som författare, musiker, och curator, och ser alla funktionerna som självklara delar av sin praktik. Våren 2024 visades Leif Holmstrands utställning ”Termiternas liv: Slutet” på Malmö Konsthall under perioden 3.2–28.4.

Carla Zaccagnini utforskar enligt jurygruppen fenomen ur världens historia, och blottlägger osynliga maktstrukturer i dåtid likväl som nutid. Genom praktiker som teckning, installation, video, performance, och i sin curatoriella gärning, undersöks teoretiska frågor i ett perspektiv som överlappar allt om vartannat, i lager som byggs på över tid.

Möts i artist talk

Tisdagen den 18 juni presenterar de båda konstnärerna sin verksamhet i ett artist talk på Malmö Konsthall klockan 18–19. Programmet ordnas tillsammans med Stiftelsen Malmö Konsthall av år 1931. Stipendiet, som varje år tillfaller en idag verksam konstnär med anknytning till Malmö, går inte att söka. Valet av stipendiemottagare görs av en oberoende jury tillsatt av stiftelsen.

Information

Vad: Artist talk
När: Tisdag 18.6 klockan 18–19
Var: C-salen

Fri entré