fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Specialvisning: Malmö Konsthalls arkitektur

Konsthallens interiör. Tidig svartvit bild av konsthallens stora ljusa rum, man ser delar av originalinredningen med kork på väggarna.
Malmö Konsthalls arkitektur är uppskattad av både besökare och konstnärer; ett rum med låga trösklar och oändliga möjligheter.

Specialvisning: Malmö Konsthalls arkitektur

Evenemangs-serie Evenemangs-serie (Se allt)

klockan

Välkommen på en djupdykning i arkitekten Klas Anshelms vision för Malmö Konsthall! Arkitekturåret Malmö in the Making till ära bjuder vi på en specialvisning om konsthallens minimalistiska och funktionella arkitektur med Mats Österberg, som arbetade som assistent till arkitekten Klas Anshelm när Malmö Konsthall byggdes.

Att besöka Malmö Konsthall är att vandra rakt in i konsten – det är en stor och öppen vit låda som låter konsten spela huvudrollen. Begreppet ”låga trösklar” är även i högsta grad en realitet när det kommer till det fysiska besöket. Konsthallen ritades av arkitekten Klas Anshelm och stod färdig 1975. I vår specialvisning får du höra om hur Malmö Konsthall kom till och om de unika detaljerna i huset; lanterninerna för ljusinsläpp, golvet och möjligheterna till ett föränderligt rum. För Mats Österberg var konsthallen hans första stora projekt som han var involverad i som arkitekt. Visningen sker i dialog med konsthallens pedagogiska projektledare Johannes Kjellgren och tar ungefär 45 minuter.

Inför arkitekturåret har Malmö Konsthall även tagit fram en audioguide om byggnadens arkitektur. Guiden är tillgänglig gratis via appen A guided tour.  

Information

Vad: Specialvisning med fokus på arkitektur
När: Lör 2.9 & 9.9 kl 15
Var: Utställningshallen

Drop in, fri entré

Svartvit logga, Malmö in the making.