fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Poesi- och skrivworkshop med Page 28 och In Between the Lines

Tecknad bild av en kvinna som tänker, skriver och bryter bröd – illustrationsbild för en kollektiv skrivarworkshop.

Poesiläsning och skrivworkshop med Page 28 och In Between the Lines

klockan

Välkommen på poesiläsning och skrivworkshop! Med fokus på övergångar och miljöer av förändring bjuder Page 28 och In Between the Lines (IBTL) in till skrivworkshop på Malmö Konsthall. Dagen inleds med två uppläsningar av Malmöbaserade poeter följt av en workshop för skrivande och poesiskapande. Du är välkommen oavsett tidigare erfarenhet av skrivande. Antalet platser är begränsat, så anmäl dig på förhand till pool.yael@gmail.com. Workshopen hålls på engelska men du kan skriva på svenska eller annat valfritt språk.

Poeten Yaël Pool guidar och hjälper dig att skriva dina egna texter och delar med sig av tips som kan vara användbara vid poesiskapande. Workshopen fördjupar sig i världen av postkolonial poesi och navigerar genom skapandets komplexiteter i stunder av sorg, dissonans och samhörighet. Vi utforskar teman som kolonialism och frihet. För att omfamna den transformativa framtiden måste vi möta vårt förflutna och öppna vägen för en framtida solidaritet.

In Between the Lines (IBTL) är en plattform för att stärka queera, flerspråkiga och rasifierade röster genom poesi. Deltagarna uppmanas att sudda ut gränserna mellan kontext och språk och att lyssna till vad som menas utan att behöva förstå exakt vad som sägs.

Evenemanget anordnas tillsammans med Page 28, HBTQ-bokhandel och kulturscen i Malmö.

Information

Vad: Workshop
När: Lördag 20 april klockan 13:00–15:00
Var: Verkstan

Gratis att delta, men begränsat antal platser. Föranmälan görs till pool.yael@gmail.com.