fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Malmö Konsthall X Spegeln: This Is Not a Burial, It’s a Resurrection

Trailer – This Is Not a Burial, It’s a Resurrection (2019).

Malmö Konsthall X Spegeln: This Is Not a Burial, It’s a Resurrection

klockan

Som en del av utställningen FLIGHT visar Malmö Konsthall i samarbete med biograf Spegeln filmen This Is Not a Burial, It’s a Resurrection (2019), regisserad av Lemohang Jeremiah Mosese. Fri entré men biljettbokning krävs.

I en liten by omgiven av berg någonstans i Lesotho väntar den 80-åriga änkan Mantoa på återkomsten av sin enda överlevande släkting – hennes son, som arbetar i en sydafrikansk kolgruva. Budbärare kommer dock med de sorgliga nyheterna: hennes son har dött i en gruvolycka.

This Is Not a Burial, It’s a Resurrection (2019) är regisserad av Lemohang Jeremiah Mosese (född 1980 i Lesotho) som är filmregissör, manusförfattare och bildkonstnär. Han bor i Berlin.

På Spegeln inleds filmvisningen med en presentation av Tawanda Appiah. Han är en zimbabwisk oberoende curator och författare baserad i Malmö, Sverige. Just nu är han aktuell som curator för utställningen FLIGHT på Malmö Konsthall, som presenterar verk av Frida Orupabo, Kudzanai Chiurai och Eric Magassa. Utställningen handlar om vad som kommer till ytan när vi kritiskt granskar vår historia.

Filmen visas i ett samarbete mellan Malmö Konsthall och biograf Spegeln. Filmen är gratis, men kräver bokad biljett och antalet platser är begränsade. Filmen visas på biograf Spegeln i en bistrosalongen Alcazar, som är Spegelns största och festligaste salong och erbjuder möjlighet att köpa in mat och dryck för filmen. Filmen visas med har engelsk undertext. Du måste vara på plats minst 15 minuter innan filmen börjar för att din biljett inte ska gå vidare till någon annan.

This Is Not a Burial, It’s a Resurrection har visats på bland annat Sundance filmfestival, La Biennale di Venezia och Berlin International Film Festival.  

 

Vad: Filmvisning
När: Onsdag 15.3 kl 18
Var: Biograf Spegeln

 

Fri entré, biljettbokning krävs
Boka här

Samarr. Biograf Spegeln

Man i röd tröja, brun hatt och örhängen i silver sitter framför en fond av hängande gröna växter.
Regissör Lemohang Jeremiah Mosese.
Officiell poster till filme This is Not a Burial, It´s a Resurrection. En äldre kvinna sitter på en säng med en annan kvinna gråtande mot sitt knä.