fbpx
Laddar Events

« All Events

Livesänd performance: Leif Holmstrand & OLTA

Bild från performance i mörkt rum med en person utklädd i otymplig klänning framför en hög med möbler och saker.
OLTAs och Leif Holmstrands performance ”Fake Bones” på Lilith Performance Studio 2015. Foto: Petter Pettersson

Livesänd performance: Leif Holmstrand & OLTA

klockan

Det japanska konstnärskollektivet OLTA och Leif Holmstrand samarbetar på nytt. Det namnlösa performanceverket förverkligas på en Noh-teaterscen i Tokyo och livesänds och visas på Malmö Konsthall. Vad OLTA gör med Leif Holmstrand hemlighålls både för Holmstrand och publiken fram till dess det händer. 

I en traditionsbemängd kontext sker allvarlig lek i rituell form där kläder eller höljen kanske spelar huvudrollerna, saker knyts fast och det ena förbinds med det andra. Performancen varar i cirka 40 minuter till en timme. Performancen på konsthallen är del av programmet i anslutning till utställningen ”Leif Holmstrand – Termiternas liv: Slutet”. Läs mer om utställningen här. Holmstrand och OLTA har tidigare uppträtt tillsammans, då med det tio dagar långa performanceverket ”Fake Bones” på Lilith Performance Studio 2015. 

OLTA är en konstnärsgrupp som bildades 2009, bestående av Toru Inoue, Takafumi Saito, Yoshiro Hasegawa, Meguninja och Jang-Chi. Med fokus på kollektiva handlingar och kommunikation som äger rum inom dem har de presenterat verk i olika former, inklusive måleri, performance och video. De har presenterat sitt arbete på olika platser och evenemang, inklusive YPAM Direction (Yokohama, 2011 & 2022), ROHM Theatre Kyoto (Kyoto, 2020), Lilith Performance Studio (Sverige, 2015) och Seoul Marginal Theatre Festival (Sydkorea, 2014) ). Deras anmärkningsvärda verk ställs ut över hela landet, inklusive Aomori Museum of Art (2019), Busan Biennale (2016) och 21st Century Museum of Contemporary Art i Kanazawa (2014).

Information

Vad: Livesänd performance från Tokyo
När: Söndag 28.4 kl 12–12:45 (cirka)
Var: Verkstan

Fri entré

Konstnärskollektivet OLTA.