fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Lisa Robertson och OEI: Bokrelease, uppläsning och samtal

Abstrakt bild av en medelålders kvinna i glasögon och ett gammaldags fotografi av en läsande person. Ovanpå detta ett lager av abstrakta tecknade former.
Bokrelease för Lisa Robertsons roman ”Baudelairefraktalen” med uppläsning och samtal.

Lisa Robertson och OEI:
Bokrelease, uppläsning och samtal

klockan

Välkommen till en eftermiddag där förlaget OEI editör presenterar en ny bok av Lisa Robertson, ”Baudelairefraktalen”. Lisa Robertson läser ur boken och samtalar med dess översättare, Jonas (J) Magnusson. Cecilia Grönberg presenterar nya nummer av tidskriften OEI och andra böcker ur OEI editörs vår- och höstutgivning. Programmet är på engelska och svenska.

”Baudelairefraktalen” är Robertsons första roman, i vilken huvudpersonen, Hazel Brown, en morgon vaknar upp på ett hotellrum och inser att hon är upphovspersonen till Charles Baudelaires samlade verk.

”Efter en lång frånvaro hade jag nu återvänt till Vancouver som besökare. Jag hade hållit min föreläsning om kringströvande, skräddarsömnad, sysslolöshet och tvivel. Jag hade pratat, festat, sovit. Morgonen därpå, ensam på hotellet, vaknade jag med den kroppsliga insikten att jag hade blivit författaren till Baudelaires samlade verk. Till och med de oskrivna texterna, anteckningarna och utkasten som begrundats och lagts åt sidan, och likaså all brevväxling, missarna och de felslagna ansatserna och övergivna verserna, dagboksanteckningarna: jag skrev dem.”

Utdrag ur Baudelairefraktalen

Tidskriften OEI startade 1999 och har utkommit med 101 nummer. Den intresserar sig för litteratur och konst, experiment och montage, kritiska undersökningar och mothistoriografier. Förlaget OEI editör har sedan 2002 gett ut ett hundratal titlar. Till OEI:s webbsida

Lisa Robertson är poet och författare, född i Kanada och idag bosatt i Frankrike. Hon har bland annat skrivit böckerna ”Boat, Anemones: A Simone Weil Project”, ”Cinema of the Present”, ”Nilling”, ”The Weather” (Vädret), ”Occasional Works and Seven Walks from the Office for Soft Architecture”, ”Debbie: An Epic” och ”XEclogue”.

Information

Vad: Bokrelease, uppläsning & samtal
När: Lördag 9.12, 15:00–17:00
Var: C-salen

Fri entré