fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kultur mot segregation – föreläsning om ojämlikhet i Malmö

Konstuerad bild av ett höghus med människor av olika etnicitet som tittar ut genom fönstren.
En del av föreläsningsserien ”Kultur mot segregation” hålls på Malmö Konsthall.

Kultur mot segregation – föreläsning om ojämlikhet i Malmö

klockan

Malmö brottas, liksom många andra städer i Sverige, med segregation som främst yttrar sig som områdessegregation. ABF Malmö behandlar frågan om hur vi kan bryta segregationen och ensamheten och öka gemenskapen i Malmö i en föreläsningsserie, varav ett av samtalen sker på Malmö Konsthall. Möt Anna Oudin, epidemiolog, och Jonas Alwall, universitetslektor i Internationell migration och etniska relationer.

Områdessegregationen i Malmö skiljer sig mellan de östra och västra delar av staden. De östra stadsdelarna uppvisar trångboddhet bland invånare med utomeuropeisk bakgrund och socioekonomisk utsatthet. Samtidigt upplever välbärgade områden i den västra delen social isolering, driven av psykiska problem och brist på familjekontakter, särskilt bland äldre. Oavsett orsakerna till segregationen väcker det känslor av ensamhet och avskildhet från Malmö som en sammanhållen stad. Föreläsningsserien ”Kultur mot segregation” diskuterar hur vi kan bryta känslan av ensamhet och segregation och öka gemenskapen i Malmö.

Program

11:00–12:30: ”Andas frisk luft och höra fågelsång i ett förtätat Malmö – hur kommer vi dit?” med Anna Oudin, forskargruppschef och epidemiolog vid Lunds universitet

 13:30–15:00: ”Konst, kultur och social hållbarhet – hur bidrar konst och kultur till ett bättre liv i staden?” med Jonas Alwall, universitetslektor i Internationell migration och etniska relationer vid Malmö universitet.

Information

Vad: Föreläsning
När: Lördag 23 mars klockan 11–15
Var: C-salen

Drop in, fri entré

I samarbete med ABF Malmö, Malmö universitet och Arbets- och miljömedicin Lund universitet