fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konstnärssamtal med Leif Holmstrand

En skulptur byggd av pinnar, formade till en människogestalt invirkad i tråd.
Leif Holmstrand, ”Mother Tree / Mother Insect”, 2023.

Konstnärssamtal med Leif Holmstrand

klockan

Möt konstnären Leif Holmstrand och konsthallschef Mats Stjernstedt i ett samtal om utställningen ”Termiternas liv: Slutet”. Samtalet, som förs under en kort rundvandring i utställningen, fokuserar på Holmstrands konstnärskap, arbetet med utställningen och dess teman. 

Programmet ersätter söndagens visning och erbjuder ett personligt möte med konstnären och en fördjupning till utställningen. Samtalet sker i utställningshallen där vi tittar närmare på några utvalda verk. Programmet tar sammanlagt cirka 45 minuter. 

I sin konst kombinerar Leif Holmstrand traditionellt handarbete med en fascination för skräckfilm och burlesk populärkultur utifrån ett icke-straight perspektiv. I verken, som refererar både till hans egen familjehistoria, psykisk ohälsa, transidentitet, drag- och gaykulturen, ger han i sina storskaliga skulpturer och performance en visuell form åt det kaotiska. Utställningen samlar ett stort antal verk och inkluderar även Holmstrands konstnärliga referensbibliotek med verk av konstnärer som inspirerat honom. 

Till utställningen

Information

Vad: Samtal & visning
När: Söndag 4.2 klockan 14–14:45
Var: Utställningshallen

Fri entré