fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

INSTÄLLT: Performance med Fatima Moallim

klockan

Konstnären Fatima Moalimm avporträtterad i svartvitt. Hon sitter på en stol i ett tomt rum med stora fönster i en dystert grå stad.
Fatima Moallim.

INSTÄLLT: Performance med Fatima Moallim

22.2 2023

OBS! Programmet är tyvärr inställt.

Fatima Moallim har bjudits in av curatorn Tawanda Appiah för att aktivera vår utställning FLIGHT, som presenterar konstnärerna Kudzanai Chiurai, Frida Orupabo och Eric Magassa. I sin performance utgår Moallim ifrån Konsthallens befintliga arkitektur och tecknar på väggarna i utställningsrummet som en förlängning på Chiurais verk Library of Things We Forgot to Remember.

Fatima Moallims storskaliga teckningar blir till i mötet med rummets närvaro och publikens energier. Teckningarna hon skapar kommer sedan att bli kvar som spår efter hennes performance under resten av utställningsperioden för FLIGHT (4.2–9.4 2023). Performancen pågår i cirka 20 minuter.

Vad: Performance
När: Ons 22.2 kl 18–18:30
Var: Utställningshallen

Ingen anmälan krävs, fri entré

Fatima Moallim (född 1992) är en självlärd konstnär som arbetar med teckning, digitala verk och performance. Hon har ställt ut platsspecifika verk på Moderna Museet i Stockholm, Göteborgs konsthall, Marabouparken, Zinkensdamms tunnelbanestation i Stockholm samt på glasfasaden på Bonniers konsthall.

Konstnären Fatima Moallim när hon tecknar en stor teckning på vit vägg i vad som ser ut att vara en lagerlokal.
Fatima Moallims storskaliga teckningar blir till i mötet med rummet. Foto: Santiago Mostyn