fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kollektiv aktion: Echoing the Voices of Women – Kvinna, LIV, Frihet

En mörkhårig kvinna sitter framför ett fönster och skriver hälsningar från fängslade kvinnor världen över på fönstret.
Inför Internationella kvinnodagen skapar vi en installation där vi lyfter röster från kvinnor som lever i krig och förtryck.

Kollektiv aktion: Echoing the Voices of Women – Kvinna, LIV, Frihet

klockan

Malmö Konsthall uppmärksammar internationella kvinnodagen i solidaritet med kvinnor i hela världen tillsammans med PEN Malmö, ABF Malmö, Feminist Dialog och Feminists for Jina. Under två söndagar, den 3 och 10 mars, samlas vi för att lyfta fram kvinnor i några av världens konfliktområden, i år med särskilt fokus på Gaza. Vi gör det i kulturens tecken med musik, uppläsningar, dans och samtal. Söndagen den 3 mars skriver vi kollektivt på konsthallens fönster mot Magistratsparken – publiken välkomnas delta.

Publiken bjuds in att skriva texter av kvinnliga författare och kulturskapare från olika håll i världen som lever under förtryck eller i krig. Texter delas ut på plats och läses högt. Arrangemanget är en fortsättning på installationen på biograf Panora 2023, då fönstren fylldes av texter av fängslade kvinnor i Iran. Medverkar utöver arrangörerna gör även konstnären Leif Holmstrand, aktuell i pågående utställning, och de kinesiska konstnärerna och aktivisterna Shi Tou och Mingming som gästar Malmö. Arbetet pågår under konsthallens öppettider klockan 11 till 17. Texterna som skrivs och läses är skrivna av bland andra Somaya El Sousi, Fidaa Ziyad, Hiba Abu Nada, Mahvash Sabet, Laila Al-Sa’ih, Julia Tsimafejeva, Asmaa Azaizeh, Narya Martysevitj och Iryna Leushyna.

Mer om arrangörerna:

Feminist Dialog
Svenska PEN
Feminists for Jina
ABF Malmö

Information

Vad: Program med litteratur & textläsning
När: Söndag 3 mars klockan 11–17
Var: Utställningshallen

Observera att detta är ett av två evenemang under parollen ”Echoing the Voices of Women: Kvinna, LIV, Frihet”. Det andra programmet är en programdag med musik, poesi och dans söndagen den 10 mars klockan 13–16. Läs mer här

Drop in, fri entré