fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Boksignering: Ansikte mot ansikte av Lena Koller

Porträtt av Margaretha Krook i svartvitt. Hon är fotograferad nerifrån och tittar upp mot himlen med ett leende på läpparna.
Porträtt av Margaretha Krook. Foto: Lena Koller

Boksignering: Ansikte mot ansikte av Lena Koller

klockan

I över trettio år har porträttfotograf Lena Koller fångat musiker, författare, skådespelare och kockar i flykten. I boken Ansikte mot ansikte samlar hon många av sina mest uppmärksammade bilder. Release och signering på Malmö Konsthall.

När Lena Koller nu för första gången samlar många av sina mest uppmärksammade och unika bilder i boken Ansikte mot ansikte, tillsammans med ett flertal tidigare opublicerade, blir resultatet inte bara en samling porträtt, utan också ett porträtt av en tid. En tidsanda – nittiotalets – sätts i personlig blixtbelysning, via porträtt av bland andra Erland Josephson, Anne Sofie von Otter, Lisa Nilsson, Katarina Frostenson, Stellan Skarsgård, Rolf Lassgård, Stina Nordenstam och Bodil Malmsten. Med personliga texter av Lena Koller, där hon berättar om sin karriär och om fotograferingarna och mötena bakom bilderna. Boken, som är utgiven av Modernista, innehåller även ett förord av filmfotografen och regissören Henrik Carlheim-Gyllenskiöld.

Lena Koller är på plats och signerar. Boken säljs till specialpris under releasen.

Vad: Bokrelease & signering
När: Lör 25.3 kl 14–16
Var: Bokhandeln

Drop in, fri entré