fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bokrelease & samtal om Max Walter Svanberg

Ett abstrakt måleri av Max Walter Svanberg som antingen kan se ut som ett kvinnoansikte med två ögon eller två kvinnoansikten vända mot varandra i orientaliska färger.
Detalj från bokomslaget till ”Sällsamt sällskap anländer. Om Max Walter Svanberg” utgiven av Ellerströms förlag.

Bokrelease & samtal om Max Walter Svanberg

klockan

Välkommen på bokpresentation och ett samtal mellan författaren Lasse Söderberg och Sune Nordgren, tidigare chef för Malmö Konsthall. Söderberg har skrivit den personliga boken ”Sällsamt sällskap anländer. Om Max Walter Svanberg” om den internationellt uppmärksammade målaren. Programmet ordnas av Ellerströms förlag och samtalet följs av boksignering.

Max Walter Svanberg (1912–1994) blev internationellt uppmärksammad som den gränslösa och ocensurerade fantasins målare och André Breton utnämnde honom till en av de stora surrealisterna. Han var en konstnär som följde poeten Charles Baudelaires maning att alltid vara berusad – på skönhet och färgprakt. Lasse Söderberg, som kände Svanberg, har skrivit en personlig och självbiografisk essä, som också formar en tillbakablick på en sällsynt spännande tid i den europeiska bildkonstens historia. Boken är rikt illustrerad med en mängd tidigare okända verk av Svanberg och en djupdykning i personliga arkiv över utställningsprogram och kataloger.

Information

Vad: Bokrelease & samtal
När: Lördag 10.2 klockan 14–15
Var: C-salen

Fri entré