fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Barnkonsert: Gåsmors musikaliska sagor

Bilder i rutor av musiker och andra deltagare vid barnkonsert.
Barnkonsert, Gåsmors Musikaliska Sagor med Harald Leander & Offstage Kammarmusikförening.

Barnkonsert: Gåsmors musikaliska sagor  

klockan

Offstage Kammarmusikförening presenterar några av berättelserna ur ”Gåsmors sagor” av Charles Perrault (1697) med musik av Maurice Ravel (1910). Berättare är Harald Leander, tillsammans med en teckenspråkstolk. Konserten pågår i cirka 45 minuter. Efteråt finns möjlighet att måla i Verkstan med inspiration från musiken.

Programmet är anpassat för barn med hörselnedsättning, men passar lika bra för hörande. Leanders berättelser tolkas av en teckenspråkstolk. Musik talar genom sina vibrationer, så när du kommer nära kan du verkligen känna musiken. Lämplig för alla barn, i åldrarna 6-100 år. Efter konserten är det möjligt att vara kvar i verkstan och måla med inspiration från musiken. 

Offstage Kammarmusiker
Harpa: Claudia Besné
Flöjt/piccolo: Katlijn Sergeant
Fagot/contrafagott: Ignas Mazvila
Violin: Justina Auskelyte
Cello: Samuli Örnströmer
Teckenspråkstolk: Eva Zaar
Samarbete med Malmö Kulturskola
Malmö Dövas Förening “Svenske”

Programmet stöttas av:
Sparbankstiftelse Skåne
Sten K Johnsson
Helge Axelsson stiftelse 
Malmö Stad
Hörselskadades Riksförbund

Information

Vad: Konsert
När: Söndag 9 juni klockan 11:15–12:00
Efter konserten är Verkstan öppen för skapande
Var: Verkstan

Fri entré

OffStage Kammarmusikförening är en ideell förening baserad i Malmö som strävar efter att skapa kammarmusikkonserter med social dimension och bygga broar genom klassisk kammarmusik.

Visionen är att överbrygga klyftor till dem som sällan upplever klassisk musik. Genom att övervinna etikettens hinder tar vi musiken bort från den traditionella scenen och utforskar nya platser, vilket skapar en mer intim och direkt kontakt med lyssnarna.

Harald Leander är skådespelare, regissör och dramatiker. Han frilansar sedan länge inom scenkonst-området med Malmö som utgångspunkt. Bland mycket annat har han varit konstnärlig ledare på Teater 23 och konstnärligt ansvarig för barn- och ungdomsverksamheten på Malmö Symfoniorkester. Han har också samarbetat med t ex Malmö Opera, Musica Vitæ, Helsingborgs Symfoniorkester och Norrlandsoperan. För den breda publiken är han också bekant för sina många ljudboksinläsning och sin medverkan i bl a WallanderBron och barn- och ungdomsserierna Barda och Cirkus Imago.